bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,599.04 2.86%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,126.87 1.38%
bnb
BNB (BNB) $ 590.97 2.10%
solana
Solana (SOL) $ 146.03 2.45%
xrp
XRP (XRP) $ 0.535848 1.66%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.467649 0.14%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.162555 16.68%

‘Geleneksel finansa ilişkin yasalar DeFi’da uygulanabilir’

Could DeFi be Cryptos DeFining Moment 1

Küresel çapta menkul kıymet piyasasının düzenlenmesinde aktif rol oynayan Uluslararası Menkul Kıymetler Komisyonları Örgütü (IOSCO) geçtimiz gün paylaştığı belgede merkeziyetsiz finans (DeFi) sektörünün nasıl düzenleneceğine dair görüş bildirdi. 130’dan fazla üye ülke ile dünya genelindeki menkul kıymet piyasalarının neredeyse tamamını kapsayan IOSCO, geleneksel finansa ait mevcut yasaların büyük kısmının DeFi’a da uygulanabileceğini belirtti:

“Geleneksel finans piyasaları ve DeFi’ın benzer faaliyet ve işlevi göz önüne alındığında mevcut uluslararası yasalar kullanılmaya devam edilebilir.”

IOSCO yetkilileri, mevcut yasa ve kuralların yetersiz kaldığı durumlarda ise merkeziyetsiz finansı kendi kapsamına alacak düzenlemelerin yapılması gerektiğini açıkladı. Uluslararası menkul kıymet düzenleyicisinin yayımladığı belgede DeFi vakalarında sorumlu kişilerin nasıl tespit edileceği ve yasaların uygulanma şekilleri detaylı olarak ele alındı.

IOSCO’ya göre merkeziyetsiz otonom kuruluşlarla (DAO) organize çalışan DeFi oluşumlarında yasal sorumluluğun kime ait olduğunun tespit edilmesi oldukça kritik.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Buğra Çimen

Buğra Çimen, 5 Ocak 2000 tarihinde İstanbul’da doğdu. Eğitim hayatını İstanbul’da devam ettiren Buğra, Başakşehir Doğa Anadolu Lisesi’nden mezun olmasının ardından lisans eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi’nin İktisat bölümünde sürdürüyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala