bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,695.07 1.14%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,311.99 6.34%
bnb
BNB (BNB) $ 599.96 1.06%
solana
Solana (SOL) $ 142.79 4.93%
xrp
XRP (XRP) $ 0.521459 1.27%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.473127 4.06%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.149325 2.84%

ABD’nin savunma yasasında ‘kripto’ detayı

ABDnin savunma yasasinda kripto detayi22

ABD Senatosu, 2024 Ulusal Savunma Yetkilendirme Yasasını (NDAA) kabul etti. Yasa tasarısı, kripto ticareti yapan kurumların gözetimini, kripto karıştırıcılarını ve anonimliği arttıran kripto varlıklarını hedef alıyor.

borc tavani tasarisi senato oylamasina hazirlaniyor

Savunma tasarısı neleri kapsıyor?

NDAA, Kirsten Gillibrand, Cynthia Lummis, Elizabeth Warren, ve Roger Marshall’dan oluşan iki partili bir grup ABD senatörü tarafından öne sürüldü. Bir demeçte, bu hareketin kripto varlıklarına ilişkin bugüne kadarki en önemli kongre eylemlerinden birini temsil ettiği belirtildi. Yasa kripto ticareti yapan kurumların denetlenmesini kapsıyor. Kripto karıştırıcıları ve anonimliği artıran kripto varlıklar ile mücade edilmesini destekliyor.

Tasarı, finansal yenilik yasası ve dijital varlık kara para aklamayı önleme yasalarından alınan hükümlerle hazırlandı. Hazine Bakanlığı, kripto varlıkların incelenme standartlarının oluşturulması gerektiğini belirtmişti. Bakanlık, fonların gizlenmesi için kullanılan kripto karıştırıcılarına yönelik mücadelenin yürütülmesinin önemine vurgu yapmıştı.

Cumhuriyetçi Senatör Lummis, “Kripto varlık endüstrisindeki yasadışı finansmanı engellemek, kötü aktörleri ayıklamak ve kripto varlıkların yaptırımlardan kaçınmak ve terörizmi finanse etmek için kullanılmamasını sağlamak için çok önemlidir” dedi.

Tasarıya savunma ile ilgili olmayan değişikliklerin eklenmesinin de mümkün olduğu kaydedildi. Diğer yandan Temsilciler Meclisi Tarım Komitesi de kripto için federal bir düzenleyici çerçeve oluşturacak olan 21. yüzyıl için finansal inovasyon düzenlemesini kabul etti. Finansal Hizmetler Komitesi de dün kripto düzenlemesine onay vermişti. Cumhuriyetçi ve Demokrat vekillerden oluşan komitenin büyük bölümü tasarı için olumlu yönde oy kullanmıştı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala