bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,964.14 1.57%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,310.24 6.01%
bnb
BNB (BNB) $ 600.55 1.23%
solana
Solana (SOL) $ 144.24 6.22%
xrp
XRP (XRP) $ 0.523124 0.63%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.475093 3.44%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150395 2.91%

ABD’nin kripto düzenlemesinde ilk eşik aşıldı

ABDnin kripto duzenlemesinde ilk esik asildi

ABD, kripto para düzenlemesine yönelik ilk eşiği aştı. Temsilciler Meclisi’nde bulunan Finansal Hizmetler Komitesi, kripto düzenlemesine onay verdi. Cumhuriyetçi ve Demokrat vekillerden oluşan komitenin büyük bölümü tasarı için olumlu yönde oy kullandı.

Finansal Hizmetler Komitesi, kripto tasarısını onayladı

Finansal Hizmetler Komitesi, ’21. Yüzyıl için Finansal Yenilik ve Teknoloji Yasası’ ile ‘Blockchain Düzenleyici Yasası’ olarak bilinen düzenlemeler lehine oy kullanıldı.

Tasarı şimdi Temsilciler Meclisi‘ne gönderilecek. Düzenlemenin yasal hale gelmesi için Temsilciler Meclisi ve Senato tarafından onaylanması gerekiyor. Hem Cumhuriyetçiler hem de Demokratlardan oluşan komitede düzenleme için 35 evet oyu kullanılırken, 15 vekil karşı çıktı.

ABDnin kripto duzenlemesinde ilk esik asildi22

McHenry: Kriptoya özgü ilk mevzuat

Komite Başkanı Patrick McHenry, ilk kez bir komitenin kriptoya özgü bir mevzuatı değerlendirdiğini ifade etti. McHenry, ABD’nin kripto düzenlemesinde diğer ülkelerin gerisinde kalmasını önlemek için mevzuatın gerekli olduğunu yineledi. Tasarıyı destekleyen Cumhuriyetçiler, Tarım Komitesi tarafından onaylanan 120 milyon dolarlık ek fonun CFTC‘ye işini daha iyi yapması için kaynak sağlayacağını savundu.

Demokratlardan mesafeli yaklaşım

Tasarının kabul edilmesi halinde kripto varlık üzerinde CFTC‘nin yetki alanı genişleyecek. Demokratlar, önerilen yasanın CFTC’nin yetki alanını genişletmesine ise itiraz etti. Demokrat temsilci Stephen Lynch, 20 yıldır komitede olduğunu belirterek, “20 yıl içinde görüşülmek üzere sunulan en kötü mevzuat” olduğunu dile getirdi.

Kripto endüstrisi için netlik vurgusu

Cumhuriyetçiler ise tasarının onaylanması için çağrı yaparken, kripto endüstrisine getirebileceği potansiyel netliğe vurgu yaptı. Düzenlemenin SEC‘in kripto varlıklar üzerindeki baskısını yumuşatacağını ifade etti. Temsilciler Meclisi Çoğunluk Denetçisi Tom Emmer, “Kongre hiçbir şey yapmazsa, ABD büyük bir fırsatı kaçıracak” değerlendirmesinde bulundu. Diğer yandan Tarım Komitesi’nin ’21. yüzyıl için finansal inovasyon ve teknoloji yasası’nı görüşmeye başlayacağı belirtildi. Finansal Hizmetler Komitesi de stabilcoin mevzuatını ele alacak.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

Etiketler:
btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala