bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 61,695.53 0.77%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,898.26 0.08%
bnb
BNB (BNB) $ 584.78 0.97%
solana
Solana (SOL) $ 145.16 3.94%
xrp
XRP (XRP) $ 0.500517 1.31%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.431598 0.33%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.148187 7.02%

Temsilci Patrick McHenry’den Stablecoin Açıklaması

temsilci patrick mchenryden stablecoin aciklamasi

Amerika Birleşik Devletleri, Terra’nın stablecoin’i olan UST’nin çöküşü sonrasında stablecoin düzenlemesine hız vermişti. Konu hakkında ABD Kıdemli Temsilciler Meclisi Üyesi Patrick McHenry, stablecoin düzenlemesi hakkında açıklamalarda bulundu.

Patrick McHenry Stablecoin Düzenlemesinden Umutlu

ABD, kapsamlı bir stablecoin tasarısı için takvimde az zaman olmasına rağmen yetkililer düzenleme üzerinde çalışmalarını hızlandırmış durumda. Kongre’den bu yıl içinde geçmesi beklenen stablecoin düzenlemesi için Biden yönetimi bir anlaşma yapıyor.

temsilci patrick mchenryden stablecoin aciklamasi 2

ABD Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi Cumhuriyetçi üyesi Patrick McHenry, “Kongre’de hala stablecoin düzenlemesi hakkında bir şeyler yapabileceğimiz konusunda umutluyum. Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi Başkanı Maxine Waters’ın uzlaşmaya istekli olmasından dolayı da minnettarım. Kongre’de Demokratlar çoğunlukla Cumhuriyetçilerle uzlaşmak durumunda değil. Buna rağmen bu konuda iki partili mevzuata sahip olmanın önemli bir husus olduğunu düşünüyorum.” dedi.

Stablecoin’ler genelinde daha net kurallar oluşturmaya yönelik mevduat hazırlıkları, geçtiğimiz aylarda yaşanan TerraUSD’nin çöküşünden bu yana ön plana çıkmıştı. Finansal Hizmetler Komitesi Başkanı Maxine Waters, geçtiğimiz günlerde stablecoin düzenlemesinin bir an önce Kongre’den geçmesi noktasında açıklamalarda bulunmuştu. Son olarak McHenry stablecoin düzenlemesi hakkında şu ifadeleri kullandı:

Finansal Hizmetler, önümüzdeki iki ya da üç ayda ne olacağına bakılmaksızın, bir sonraki Kongre’de dijital varlık mevzuatında birincil hareket ettirici olacağını düşünüyorum.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala