bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 59,747.01 4.31%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,021.16 4.03%
bnb
BNB (BNB) $ 565.58 3.71%
solana
Solana (SOL) $ 140.26 8.62%
xrp
XRP (XRP) $ 0.521793 2.23%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.461015 3.73%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.134598 7.14%

Temsilciler Meclisi, Kripto Düzenlemesi İçin Harekete Geçiyor

Temsilciler Meclisi Kripto Duzenlemesi Icin Harekete Geciyor

ABD’de Temsilciler Meclisi üyeleri kripto düzenlemesi için bir araya geliyor. Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi Başkanı Patrick McHenry, mayıs ayında piyasa yapısını ele almak üzere bir dizi ortak oturum düzenleneceğini duyurdu.

Temsilciler Meclisi Kripto Duzenlemesi Icin Harekete Geciyor2

Temsilciler Meclisi, kripto düzenlemesi için harekete geçiyor. Bu çerçevede bazı komite üyeleri bir araya gelecek. Oturumlara Tarım Komitesi Başkanı Glenn Thompson, Finansal Teknoloji Alt Komitesi Başkanı French Hill ve Emtia Piyasaları, Dijital Varlıklar ve Kırsal Kalkınma Alt Komitesi Başkanı Dusty Johnson katılacak. Ortak oturuma ilişkin bir duyuru 27 Nisan’da yapılmıştı. Yapılan açıklamada komitelerin kripto ekosistemi için net yol haritasını belirlemeyi hedeflediği belirtilmişti. Açıklamada, “Tüketicileri korumak için dengeyi sağlamalıyız” ifadesi kullanılmıştı.

Consensus 2023’te konuşan McHenry, mayıs ayında ortak oturumlar düzenleyeceklerini belirterek, Temsilciler Meclisi komitesinde ilk kez dijital varlık piyasa yapısı hakkında bütüncül bir bakış açısına sahip olacaklarını ifade etti. McHenry, gelecek iki ay boyunca dijital varlıklar için düzenleyici netlik sağlayan bir tasarı ortaya koymayı hedeflediklerini vurguladı. Komite başkanı Patrick McHenry, SEC Başkanı Gary Gensler‘e Ethereum ile ilgili bir soru yöneltmişti. Ethereum’un menkul kıymet mi yoksa emtia mı olduğu konusundaki soruya Gensler, net bir şekilde yanıt vermemişti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala