bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,625.05 2.17%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,128.71 2.17%
bnb
BNB (BNB) $ 607.41 1.24%
solana
Solana (SOL) $ 145.79 5.12%
xrp
XRP (XRP) $ 0.521284 1.22%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.4699 1.95%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150113 3.40%

SEC Başkanı Gensler, Temsilciler Meclisi’nde Ethereum’u ‘Pas’ Geçti

sec baskani gary genslerden kripto borsalari hakkinda yeni aciklama 2

ABD Menkul Kıymetler ve Borsalar Komisyonu Başkanı (SEC) Gary Gensler, ABD Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi’nde açıklamalarda bulundu. Kripto şirketlerine karşı sert tavırlarıyla tanınan Gensler, sektöre yönelik önemli noktalara değidndi. SEC Başkanı, bu yıl ilk kez Cumhuriyetçilerin çoğunlukta olduğu komiteyle karşı karşıya geldi. Cumhuriyetçi vekiller tarafından yetkilerini aşmakla suçlanan Gensler, piyasa suiistimaline karşı kural koyuculuğu ve denetimi savundu.

Gensler, Temsilciler Meclisi’nde Soruları Yanıtladı

SEC Başkanı Gary Gensler, ABD Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi’nde açıklamalarda bulundu. Gensler açıklamalarına, “Son iki yılda yaklaşık 1.500 yaptırım davası açtık ve 6.000’den fazla inceleme gerçekleştirdik. Varlık yöneticileri, brokerler, bayiler, borsalar, fon kompleksleri, halka açık şirketler ve çok daha fazlası olmak üzere 40.000’den fazla kayıtlı kuruluşla iletişim halindeyiz. Kurumun kendini işine adamış personeli sınırlı kaynaklarla kayda değer işler yaptı” ifadeleriyle başladı. Gensler, odaklanılması gereken teknolojinin kripto paralar değil yapay zeka olduğunu vurguladı. Kripto yatırımcılarını korumak için yeterli yasanın bulunduğunu belirten Gensler, kripto piyasalarını SEC’in kontrol etmesi gerektiğini söyledi. Kripto şirketleri ile iletişim halinde olduklarını da sözlerine ekledi.

Gensler, Ethereum’u ‘Pas’ Geçti

Komite başkanı Patrick McHenry, Gensler’e Ethereum’un menkul kıymet mi yoksa emtia mı olduğu konusunda bir soru yöneltti. Gensler, bu soruya net bir şekilde yanıt vermeyi reddetti. Token’ların gerçeklerine ve koşullarına dikkat çekerek, Howey testine atıfta bulundu. Temsilciler Meclisi üyesi Maxine Waters, Gensler’e SEC’in denizaşırı kripto düzenlemesi için yetkisi olup olmadığını sordu. Gensler, isim vermeden özellikle kripto aracılarına ve token ihraç eden şirketlere atıfta bulunarak ‘evet’ dedi. Gensler, “Kongre tarafından yazılan ve mahkemeler tarafından defalarca onaylanan yasalarla bu kadar uyumsuz bir alan görmedim” ifadesini kullandı.

gary gensler kripto kurallarinda sikilastirma icin gorusmeler yapti 2

“SEC’in Girişimleri Başarılı Oldu”

Gensler, Kongre’nin stabilcoin’lerle ilgili yasa taslağı hazırlama çabalarını desteklediğini söyledi. Düzenlemelerin 100 trilyon dolarlık sermaye piyasalarına zarar vermemesi gerektiğini ifade etti. Kripto borsalarının menkul kıymet olup olmadığı sorusuna Başkan Gensler, “Bir borsa menkul kıymet ticareti yapıyorsa uyum sağlamalı ve kayıt olmalıdır” dedi. Borsanın yatırım yapanları kaydetmesi ve koruması gerektiğini söyledi. Gensler, SEC’in kripto endüstrisini dizginleme girişimlerine ilişkin “Baştan sona oldukça başarılı olduk” dedi. FTX’i yakından takip ettiklerini ifade eden Gensler, geçen yıl SBF ve FTX ile ilgili güvenlikler tespit ettiklerini kaydetti.

SEC Başkanı Gensler’in reformlarda çok ileriye gittiğini savunan milletvekilleri bulunuyor. Son olarak dün Kongre üyesi Warren Davidson, Gensler’in görevinden alınması için yasa tasarısı sunacağını açıklamıştı. Gensler, Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi duruşması için hazırlanan açıklamalarında, kurumun kural koyma çalışmalarının ‘Kongre tarafından verilen yasal yetkilere dayandığının’ altını çizdi. Gensler, asıl amaçlarının ABD’li yatırımcıları korumak olduğunu vurguladı. Gensler, “Kripto piyasalarıyla ilgili hiçbir şey menkul kıymetler yasalarıyla uyumsuz değildir” ifadesini kullandı.

Oturumun tamamını aşağıdaki videodan izleyebilirsiniz:

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala