bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,933.86 2.96%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,979.64 1.69%
bnb
BNB (BNB) $ 595.21 0.31%
solana
Solana (SOL) $ 145.97 0.64%
xrp
XRP (XRP) $ 0.50652 0.52%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.446872 1.22%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.146529 2.79%

Finansal Hizmetler Komitesi: Stablecoin Yasası Ertelendi

finansal hizmetler komitesi stablecoin yasasi ertelendi

ABD bir süredir stablecoin’ler hakkında bir yasa çıkarmak için çalışmalar yürütüyor. Çok konuşulan yasanın ağustos ayındaki kongre tatilinden sonraya ertelendiği belirtiliyor.

ABD’de Stablecoin Yasası Ertelendi

Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi‘nde Demokrat ve Cumhuriyetçi liderler Maxine Waters ve Patrick McHenry, stablecoin’ler konusunda iki taraflı bir anlaşma üzerinde çalışıyor. Stablecoin yasasının yürürlüğe girmesi için çalışan liderler konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

finansal hizmetler komitesi stablecoin yasasi ertelendi

Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi başkanı Maxine Waters’a göre, stablecoin’ler için ABD düzenlemeleri oluşturabilecek mevzuat resmi olarak Ağustos ayındaki kongre tatilinden sonraya ertelendi.

McHenry, “Yasanın hazırlanması için çalışıyoruz. Yakınız ama henüz orada değiliz. dedi. Waters ise yazılı bir açıklama yaptı:

Sıralama Üyesi, Sekreter Yellen ve ben mevzuat üzerinde bir anlaşmaya varmak için önemli ilerleme kaydetmiş olsak da, ne yazık ki henüz orada değiliz ve bu nedenle Ağustos tatilinde müzakerelerimize devam edeceğiz. Bu konuda topu ileriye taşımaya devam etmemiz çok önemli. Böylece yatırımcıları koruyarak sorumlu inovasyona izin veren düzenleyici bir çerçeveye sahip olabiliriz.

Hatırlatacak olursak geçtiğimiz şubat ayında Fed, dijital varlıkların risklerine ve potansiyeline dikkat çekerek, stablecoin’ler hakkında yeni bir araştırma raporu yayımlamıştı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Esra Bayram

Esra Bayram, 26 Ocak 1999 tarihinde İstanbul’un Fatih ilçesinde dünyaya geldi. Aslen Zonguldaklı olan Esra Bayram, İlkokul ve Ortaokul’u İstanbul’da 75. Yıl Okulu’nda okuduktan sonra Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar verdi. Liseyi Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde bitirdi. Bu dönemde şiir yazan Esra Bayram bu konuda çeşitli şiir yarışmalarında derece elde etti.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala