bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,973.87 2.42%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,118.60 1.18%
bnb
BNB (BNB) $ 591.91 3.34%
solana
Solana (SOL) $ 135.15 6.22%
xrp
XRP (XRP) $ 0.51764 1.89%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.456617 3.07%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.145541 3.49%

ABD’de Altın Destekli Dijital Para Önerisi

ABDde Altin Destekli Dijital Para Onerisi2

ABD’nin en kalabalık ikinci eyaleti Teksas‘ta altın destekli dijital para birimi önerisi yapıldı. Tasarıya göre dijital para fiziksel altınla desteklenecek. Dijital para önerisi henüz oylanmadı ancak ABD’de CBDC‘lere karşı sesler yükseliyor.

ABDde Altin Destekli Dijital Para Onerisi

Teksas’ta Altın Destekli Dijital Para Tasarısı

Teksas‘ta iki milletvekili, altınla desteklenen devlet tabanlı bir dijital para birimi oluşturmak yasa tasarısıları sundu. Senatör Bryan Hughes ile Temsilci Mark Dorazio’nun tasarılarına göre dijital parayı kesirli eşdeğer miktarda fiziksel altın destekleyecek. Tasarılarda, ihraç edilen dijital paranın her bir biriminin emanet olarak tutulan ons altının belirli bir kısmına karşılık geleceği belirtildi. Buna göre belirli miktarda dijital para satın alındığında, denetçi bu para ile eşdeğer miktarda altın satın alacak.

Her iki tasarı da henüz oylanmadı ve kabul edilmedi. ABD‘de bazı milletvekilleri CBDC‘ye karşı çıkıyorlar. Cumhuriyetçi Parti’nin önde gelen isimlerinden Ted Cruz, 21 Mart’ta Fed’in CBDC adımını önlemeye için bir yasa tasarısı sundu. Cruz, ABD’nin dolar hakimiyetini sürdürmesi ve finansal gizliliği koruması gerektiğini ifade etti.

Florida Valisi Ron DeSantis ise CBDC’lerin hükümete güç vereceğini ve tüketici faaliyetlerini doğrudan görme imkanı olduğunu vurguladı. DeSantis’e göre CBDC’ler ile ABD halkının davranışları kontrol edilecek. Kripto para karşıtlığıyla tanınan Demokrat Elizabeth Warren ise CBDC’yi destekleyeler tarafında yer alıyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala