bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,943.01 2.59%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,573.73 1.59%
bnb
BNB (BNB) $ 584.29 2.38%
solana
Solana (SOL) $ 186.41 2.23%
xrp
XRP (XRP) $ 0.621552 1.55%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.65413 2.55%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.21937 16.25%

Florida Valisinden CBDC Yasaklansın Teklifi

florida valisinden cbdc yasaklansin teklifi

Kullanıcılar arasında kripto para benimsenmesi artmaya devam ederken, hükümetler cephesinde de kripto para birimlerine yönelik bazı kararlar alınmaya devam ediliyor. Bu noktada ABD merkezli çalışmalar da dikkat çekiyor. Florida Valisi, son dönemin popüler konularından birisi olan CBDC hakkında beklenmedik bir karar almayı hedefliyor.

Florida Valisi CBDC’leri Yasaklamayı İstiyor

Amerika Birleşik Devletleri, son dönemde merkez bankası dijital para birimi (CBDC) projeleri üzerinde çalışmaya devam ediyor. Biden yönetimi, bir merkez bankası dijital para birimi projeleri üstünde görüşmeler yapıyor.

florida valisinden cbdc yasaklansin teklifi 2

Florida Valisi Ron DeSantis’in bir yasa teklifi ise, ulusal bir merkez bankası dijital para biriminin (CBDC) kendi eyaletinde para olarak kullanılmasını yasaklamak istiyor. Konu hakkında açıklama yapan DeSantis şu ifadeleri kullandı:

Bugün gerçekleştirdiğimiz duyuru, Floridalı tüketicileri ve işletmeleri, yeniliği bastıracak ve hükümet onaylı gözetimi teşvik edecek “merkezi dijital doların” pervasızca benimsenmesinden koruyacaktır.

Vali tarafından önerilen yasa, Florida’da herhangi bir denizaşırı merkez bankası tarafından yayınlanan bir CBDC’nin kullanılmasını da yasaklıyor. Vali tarafından yapılan açıklamada diğer eyaletlerde de benzer bir kararın alınması gerektiğini vurguluyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala