bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,934.13 2.63%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,054.13 1.85%
bnb
BNB (BNB) $ 557.74 2.49%
solana
Solana (SOL) $ 142.18 2.75%
xrp
XRP (XRP) $ 0.511413 4.64%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.478001 7.20%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.155276 5.02%

Ted Cruz, CBDC’yi Engellemek için Yeni Yasa Tasarısını Sundu

abdli senator ted cruz bitcoin btc satin aldi

Birçok ülke merkez bankası dijital para birimleri ile yakından ilgilenirken, ABD’li senatör Ted Cruz, CBDC’ler konusunda biraz olumsuz. Amerika Birleşik Devletleri Federal Rezervinin doğrudan tüketiciye bir merkez bankası dijital para birimi (CBDC) başlatmasını engellemek için bir yasa tasarısı sundu.

Ted Cruz, CBDC’yi Engellemek İstiyor

ABD’li senatör Ted Cruz yasa tasarısını Fed’in federal hükümet tarafından bir mali gözetim aracı olarak kullanılabilecek perakende bir CBDC geliştirmesini engellemek için sunduğunu söyledi.

abdli senator ted cruz bitcoin btc satin aldi 2
ABD’li senatör Ted Cruz

Cruz, ABD’nin dijital para birimleri politikasının mali mahremiyeti korumasını, doların hakimiyetini sürdürmesini ve yeniliği geliştirmesini sağlamanın her zamankinden daha önemli olduğunu belirterek şunları ekledi:

Bu üç temel ilkeye bağlı kalmayan CBDC’ler, Fed gibi bir kuruluşun kendisini bir perakende bankaya seferber etmesine, kullanıcılar hakkında kişisel olarak tanımlanabilir bilgileri toplamasına ve işlemlerini süresiz olarak izlemesine olanak sağlayabilir.

Cruz, federal hükümetin “tek taraflı olarak bir CBDC kurma yetkisi olmadığını” iddia etti. “Girişimcileri güçlendirmeli, inovasyona olanak sağlamalı ve bireysel özgürlüğü boğmamalı, onu boğmamalıyız” diye vurguladı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala