bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,210.20 0.19%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,134.36 0.67%
bnb
BNB (BNB) $ 608.61 0.31%
solana
Solana (SOL) $ 143.49 2.61%
xrp
XRP (XRP) $ 0.528567 0.27%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.475675 0.10%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150662 0.17%

ABD Hazine Bakanlığı’ndan Ödemelere Yakın Takip

ABD Hazine Bakanligindan Odemelere Yakin Takip

ABD’de borç tavanı için kritik tarih olan 1 Haziran’a az kaldı. ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, 1 Haziran’da temerrüde düşebileceklerini açıkladı. Başkan Biden, Temsilciler Meclisi Başkanı Kevin McCarthy ile yeni yollar aranması için görüşmelerini sürdürüyor. Sorunun çözülememesi halinde hükümetin tarihte ilk kez ödemelerini kaçırması riski söz konusu olacak. Bu gelişmenin küresel piyasalara darbe vurabileceği söyleniyor. Bu arada Hazine Bakanlığı, federal kurumların ödemelerini yakın takibe aldı.

ABD Hazine Bakanligindan Odemelere Yakin Takip2

ABD Hazine Bakanlığı Harekete Geçti

ABD Hazine Bakanlığı, borç tavanı ile ilgili çözüm arayışını sürdürüyor. Yetkililerin diğer federal kurumlardaki ödemelerin esnekliği hakkında bilgi aldığı aktarıldı. Hazine’nin federal kurumlardan ödemelerin ertelenmesini istemediği belirtildi. Bakanlığın harcamalar ile ilgili daha yakından bilgilendirilmesi yönünde ek adımlar atılması için talimat verdiği kaydedildi.

Washington Post’un haberine göre Hazine‘den Sorumlu Mali Sekreter Yardımcısı David A. Lebryk, kurum yetkililerine 50 milyon dolar ile 500 milyon dolar arasındaki tüm para yatırma ve ödeme işlemlerinin en az iki gün önceden Hazine’ye bildirilmesini emretti. 500 milyon doların üzerindeki ödemelerin de beş gün önceden bildirilmesi talep edildi. Konu ile ilgili açıklama yapan bir Hazine yetkilisi, bakanlığın tüm birimlerle harcamalar konusunda düzenli olarak iletişim kurmaya devam edeceklerini söyledi.

ABD Başkanı Joe Biden ile Temsilciler Meclisi Başkanı Kevin McCarthy, borç tavanı görüşmeleri kapsamında bir kez daha bir araya gelmişti. Biden, borç limiti konusunda biraz ilerleme kaydedeceklerine inandığını dile getirmişti. McCarthy, henüz bir anlaşmaya varamadıkları ancak görüşmenin verimli geçtiğini söylemişti. Yellen, dün milletvekillerine gönderdiği mektupta nakit kaynakların tükenmesi için 1 Haziran’a kadar vakitleri olduğunu ifade etmişti. Bazı ABD’li analistlere göre hükümetin ilk ödeme kaçıracağı tarih 8 veya 9 Haziran olacak.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala