bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,789.97 2.09%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,575.16 1.43%
bnb
BNB (BNB) $ 584.51 2.56%
solana
Solana (SOL) $ 185.74 1.30%
xrp
XRP (XRP) $ 0.619588 0.99%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.649098 1.00%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.217631 19.65%

ABD Hazinesi İçin Tehlike Çanları Çalmaya Başladı

abd hazinesi icin tehlike canlari calmaya basladi

Amerika Birleşik Devletleri’nde yaşanan bankacılık krizinin etkileri devam ediyor. Amerika Birleşik Devletleri Kongre Bütçe Ofisi, ABD Hazinesi için tehlikeli olabilecek bir rapor sunumu yaptı.

ABD Hazinesi, Fonların Tükenmesi Riskiyle Karşı Karşıya

Amerika Birleşik Devletleri Kongre Bütçe Ofisi (CBO), Amerika Birleşik Devletleri hükümetinin yıllık açıklarının “önümüzdeki on yıl içinde neredeyse iki katına çıkacağı” öngörüsünde bulundu.

Yakın tarihli bir rapora göre, Amerika Birleşik Devletleri hükümeti Haziran ayı gibi erken bir tarihte tüm mali yükümlülüklerini yerine getirememe gibi “önemli bir riskle” karşı karşıya olduğunu belirtti.

abd hazinesi icin tehlike canlari calmaya basladi 2

Amerika Birleşik Devletleri Kongresi Bütçe Ofisi (CBO) tarafından yayımlanan rapora göre, ABD hükümetinin yakın gelecekte borçlarını ödeyememe riski, 19 Ocak’ta yasal borç limiti olan 31.4 trilyon dolara ulaşmış olmasından dolayı kaynaklanıyor. CBO tarafından hazırlanan raporda şu ifadelere yer verildi:

CBO, borç limitinin değişmemesi halinde, Haziran ayının ilk iki haftasında bir noktada hükümetin artık tüm yükümlülüklerini ödeyemeyecek duruma gelmesinin önemli bir risk olduğunu öngörmektedir.

CBO tarafından hazırlanan raporda, şu anda federal bütçe açığının 2023 yılında 1.5 milyon dolar olacağını tahmin ediyor ki bu rakam Şubat ayında yapılan ilk tahminden 0.1 trilyon dolardan daha fazla olması ise dikkat çekiyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala