bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,298.23 1.36%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,095.44 1.05%
bnb
BNB (BNB) $ 560.43 2.06%
solana
Solana (SOL) $ 143.80 2.54%
xrp
XRP (XRP) $ 0.506149 0.99%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.471852 3.60%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.153348 1.18%

Piyasaları ‘Temerrüt’ Endişesi Sardı: Bitcoin Nasıl Etkilenir?

Piyasalari Temerrut Endisesi Sardi Bitcoin Nasil Etkilenir

Küresel piyasaları temerrüt endişesi sardı. ABD ekonomisinin 1 Haziran’da temerrüde düşebileceği ifade edildi. Borç tavanının yükseltilmesi konusunda anlaşma sağlanamazsa sorunun tüm dünyayı etkileyebileceği belirtiliyor. Bloomberg’in anketine göre temerrüt olasılığında Bitcoin en güvenli varlıklar arasında yer aldı. Araştırmada yatırımcılar, tasarruflarını korumak için 3 finansal aracı öne çıkardı.

Piyasalari Temerrut Endisesi Sardi Bitcoin Nasil Etkilenir2

Temerrüt Riski Bitcoin’e Nasıl Yansır?

ABD ekonomisi tarihinde ilk kez temerrüde düşme riski ile karşı karşıya kaldı. Borç tavanı yükseltilemediği takdirde ülke 1 Haziran’da temerrüde düşebileceği belirtiliyor. Borç tavanı krizinin piyasaları alt üst edebileceği ifade ediliyor. Borç tavanı krizinin aşılabilmesi için her iki siyasi kanadın temsilcileri henüz bir uzlaşıya varabilmiş değil. Başkan Joe Biden, yarın Kongre’de yetkililerle borç limiti ve temerrüt konularını ele alacak. Cumhuriyetçiler, 31,4 trilyon dolarlık limiti yükseltmeye yanaşmıyor. Biden, ABD‘nin temerrüde düşmesi durumunda dünyanın başının derde girebileceğini dile getirmişti.

Bankacılık krizi ile yükselişe geçen ve güven tazeleyen Bitcoin‘in (BTC) borç limiti sorununa nasıl tepki vereceği merak konusu. Yapılan bir araştırmada ABD‘de borç temerrüdü durumunda BTC’nin ilk üç varlıktan biri haline gelebileceği ifade edildi. Olası bir krizde yatırımcıların tasarruflarını korumak için BTC‘yi tercih edebileceği aktarıldı.

Bloomberg’in Markets Live Pulse anketine göre temerrüt durumunda altın, ABD Hazine tahviller ve Bitcoin’in ilk üç varlık arasında olabileceği ifade edildi. Ankete, 600’ün üzerinde yatırımcı katıldı. Buna göre katılımcıların yüzde 50’den fazlası temerrüt durumunda altın satın alacağını söyledi.

Hazine tahvilleri ikinci sırada yer alırken, Bitcoin en popüler üçüncü alternatif oldu. Ankette BTC, dolar, yen ve İsviçre frangının üzerinde yer aldı. Profesyonel yatırımcıların yüzde 8, bireysel yatırımcıların yüzde 11’i BTC almaya istekli olduğunu dile getirdi. Katılımcıların yüzde 60’ı temerrüt riskini 2011’den daha yüksek ihtimal olduğu yönünde görüş bildirdi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala