bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,160.80 0.71%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,549.40 0.80%
bnb
BNB (BNB) $ 615.80 4.89%
solana
Solana (SOL) $ 185.67 0.26%
xrp
XRP (XRP) $ 0.628704 1.26%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.651934 0.16%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.214269 1.03%

JPMorgan’dan Kripto Piyasası İçin Stablecoin Vurgusu

JPMorgandan Kripto Piyasasi Icin Stablecoin Vurgusu

Bankacılık devi JPMorgan, kripto piyasasındaki toparlanma için stablecoin‘lere dikkat çekti. Bankaya göre stablecoin evrenindeki küçülme devam ettiği sürece kripto fiyatlarında toparlanmanın mümkün olmadığını bildirdi. Raporda, Tether’in piyasa değerinin USD Coin gibi rakip stabilcoin’lere rağmen büyüdüğüne vurgu yapıldı.

jpmorgan kurumsallar kriptoya dokunmayi planlamiyor12

JPMorgan’dan Stablecoin Açıklaması

JPMorgan, kripto piyasasındaki toparlanma için stablecoin’lere vurgu yaptı. Bankanın Nikolaos Panigirtzoglou liderliğindeki analistleri, kripto piyasasını etkileyen gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Bankaya göre ABD’nin düzenleyici baskıları, bankalardaki tedirginlik ve FTX’in iflası stablecoin piyasası üzerinde baskı yarattı. ABD’deki düzenleyici baskıların USD Coin (USDC) üzerinde olumsuz etkiler yarattığı ifade edildi. SEC’in Binance USD’ye (BUSD) müdahalesine de dikkat çekildi. Bütün bu unsurların Tether’in hakimiyetini güçlendirdiği aktarıldı.

JPMorgan, borç tavanı sorunu ile yatırımcıların büyük stablecoin rezervlerine ve ABD Hazine menkul kıymetlerine dikkat etmeye başladığını açıkladı. Buna göre stablecoin rezervlerinde ABD Hazine menkul kıymetlerinin payı artıyor. ABD’nin temerrüde düşmesi durumunda stablecoin’lerin dolar sabitliğini korumakta zorluk yaşayabileceği kaydedildi. Banka, Tether’in borç krizine karşı rezevlerini güçlendirmeye çalıştığını belirtti. Tether, her ay karının yüzde 15’i ile Bitcoin alacağını açıklamıştı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala