bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,269.22 3.78%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,158.49 3.06%
bnb
BNB (BNB) $ 606.96 0.17%
solana
Solana (SOL) $ 147.39 6.86%
xrp
XRP (XRP) $ 0.526473 3.99%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.476651 6.16%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.151336 6.43%

ABD Hazine Bakanı Yellen, ABD’nin Temerrüt Riskini Yineledi

abd hazine bakani yellen abdnin temerrut riskini yineledi

Amerika Birleşik Devletleri hükümetinin borç tavanı riski devam ediyor. Amerika Birleşik Devletleri Hazine Bakanı Janet L. Yellen, gün içinde ABD’nin temerrüt riski hakkında yeni bir açıklama yaptı.

Yellen, ABD’nin Nakit Krizi Riski Uyarısını Tekrarladı

Amerika Birleşik Devletleri Hazine Bakanı Janet L. Yellen, gün içinde yaptığı açıklamada Amerika Birleşik Devletleri’nin 1 Haziran 2023 tarihinden itibaren ödemeleri yapamayacak duruma gelebileceğini yineleyerek, Beyaz Saray ve Kongre liderleri üzerinde borç limitinin nasıl artırılacağı konusunda müzakere yürüttükleri için baskı oluşturmaya devam etti.

abd hazine bakani yellen abdnin temerrut riskini yineledi 2

Kongre’ye yapılan uyarı, ABD Başkanı Joe Biden ve Meclis Başkanı Kevin McCarthy’nin Pazartesi günü öğleden sonra Beyaz Saray’da bir araya gelerek çıkmazı çözmeye çalışacakları sırada geldi. Biden ve McCarthy’nin temsilcileri geçtiğimiz hafta boyunca federal harcamaları sınırlayacak ve 31.4 trilyon dolarlık borçlanma limitini yükseltirken açığı azaltacak bir plan tasarlamak için görüşmelerde bulundu.

Janet L. Yellen, geçtiğimiz günlerde pek çok kez benzer söylemlerde bulunmuştu. Yellen son açıklamasında, ülkenin mali durumunun istikrarsız bir durumda olduğunu da tekrar etti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala