bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 61,687.53 1.16%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,040.17 4.27%
bnb
BNB (BNB) $ 581.10 0.98%
solana
Solana (SOL) $ 129.88 3.95%
xrp
XRP (XRP) $ 0.501212 1.32%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.437562 3.68%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.137673 2.50%

Merge Sonrası Yatırımcıların Gözü Kilitlenen ETH’lerde

Merge Sonrasi Yatirimcilarin Gozu Kilitlenen ETHlerde

Ethereum‘un PoS’a geçişinde ilk ve en kritik adımlardan biri olan Merge yükseltmesi 15 Eylül’de başarılı bir şekilde gerçekleştirildi. Bu yükseltme ile Paris’in aktive edilmesi ile Beacon (PoS) zinciri ve mainnet birleştirildi ve son Ethereum PoW bloğu F2Pool tarafından çıkarıldı. Şimdi ise yatırımcıları yeni odağı yaklaşık 20 milyar dolarlık kilitli Ethereum‘lara (ETH) döndü.

Merge Sonrasi Yatirimcilarin Gozu Kilitlenen ETHlerde 1

Merge Sonrası Yatırımcıların Gözü Kilitlenen ETH’lerde: Şanghay Bekleniyor

Ethereum uzun bir süredir yüksek APR’ler vadederek kullanıcıların ETH‘lerini kilitlemiş durumda. Her ne kadar bazı kesimler tarafından bu varlıkların Merge ile açılacağı sanılsa da asıl beklenen yükseltme Şanghay. Zincir üstü traker’ı Glassnode‘a göre şu anda Ethereum’a kilitli 20 milyar dolarlık ETH bulunuyor.

Bu kilitli varlıklar tahmini olarak 2023’ün ilk döneminde Şanghay yükseltmesi ile birlikte açılacak ve kullanıcılar varlıklarını çekebilecekler. Buna ek olarak Ethereum Şanghay sonrası PoS güncellemelerini art ardına sürdürmeye devam edecek. Öyle ki resmî yol haritasına göre Şanghay sonrası Surge, Purge ve Splurge aşamaları geliyor.

Bu aşamalar ile birlikte Ethereum’un ölçeklenebilirliği aktif olarak geliştirilecek. Galaxy Digital‘in araştırma yöneticisi Alex Thorn, konu hakkında şunu söylemişti:

“Merge birkaç yıldır ertelendiği için yatırımcılar ve son kullanıcılar, Ethereum’un ne zaman anlamlı bir şekilde ölçekleneceği konusunda büyük bir endişe duyuyor”

Ancak EY’nin küresel Blockchain yöneticisi Paul Brody, şu ifadelere yer verdi:

“Ethereum’un geleceğinin günde yüz milyonlarca işleme ölçeklenmesi gerekiyor ve bu olacak”

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala