bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,182.20 0.44%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,130.74 0.72%
bnb
BNB (BNB) $ 603.85 0.94%
solana
Solana (SOL) $ 142.80 1.43%
xrp
XRP (XRP) $ 0.521973 0.54%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.468272 0.16%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150014 0.04%

2023 Yılında Yükselme İhtimali Olan 6 Kripto Para Birimi (Sponsorlu)

2023 yilinda yukselme ihtimali olan 6 kripto para birimi sponsorlu

2023 yılı ile birlikte kripto para birimleri değer kazanmaya başlamıştı. Bu makalemizde 2023 yılında yükselme ihtimali olan 6 kripto para birimini bulacaksınız. Kripto pazarının köklü liderlerinden hızla yükselen yıldızlara kadar, bu coinler 2023’te bir takım heyecanlı gelişmelere bağlı olarak büyük yükselişler yaşayabilir. 

1. Metacade (MCADE) Toplum Tarafından Yönetilen Platformlarda Bir Devrim Gerçekleştiriyor 

Metacade, kazanmak için oyna (P2E:Play-to-earn) oyunları için oluşturulmuş sosyal bir platformdur. Kullanıcıların P2E’nin büyüleyici dünyasını keşfetmeye başlamak, aynı kafadaki kişilerle bağlantı kurmak ve oyun devrimine kendi damgalarını vurmak için gidebilecekleri bir yer. Web3 için özel olarak tasarlanan Metacade, kullanıcılarına sosyal oyun platformları hakkında yeni bir bakış açısı sunarak bu toplulukların mülkiyet ve işletme biçimlerini altüst etmeyi amaçlıyor.

Metacade, forumlar, gerçek zamanlı etkileşimler, ipuçları, incelemeler ve liderlik tabloları gibi oyuncuların bir oyun topluluğundan isteyebileceği her şeyi sunuyor, ancak daha da fazlasını eklemeyi planlıyor. Örneğin, oynaması ücretli klasik oyunların yanı sıra doğrudan Metacade tarafından finanse edilen oyunlarla dolu sanal bir oyun salonu geliştiriyor. Hatta kullanıcıların geliştirilen oyunları test ederek geri bildirim sunmaları karşılığında MCADE alabilecekleri bir test ortamına ilişkin planlar dahi var.

Metacade’in birincil hedeflerinden biri, P2E ile ilgili tüm konularda tek adres olmaktır. Kullanıcılarını, görüşlerini topluluğun geri kalanıyla paylaşmaya teşvik etmektedir. Birisi bir inceleme, bir alfa yayınladığında veya toplulukla etkileşime girdiğinde MCADE kazanır. Sadece bu özellik bile, GameFi’deki en parlak beyinlerden bazılarını bilgeliklerini paylaşmak ve Metacade’i P2E oyunları için bir numaralı nokta haline getirmek için platforma çekme potansiyeline sahiptir. 

Topluluk destekli oyunlar, bu yıl başlatılması planlanan Metagrant programından çıkacak. Metagrantlar, Metacade kullanıcılarının oynamak istediği oyunları ortaya koyan ve ödül kazanan geliştiricilere veriliyor. Kazanmak için geliştiricilerin oyun tekliflerini Metagrant yarışmalarından birine sunmaları ve en çok oyu almaları yeterlidir. Bunu yaparak, oyunlarını Metacade platformunda test etme ve bulundurma seçeneğiyle birlikte hazineden fon almaya hak kazanırlar. 

Şimdi, en sevdiğiniz topluluğun demokratik bir şekilde yönetildiğini hayal edin, belki de bu yerel Facebook grubunuz veya Discord sunucunuzdur. Nasıl yönetildiği konusunda söz sahibi olsanız, herkes oy kullanabilse ve fikirlerinizi hayata geçirebilseniz harika olmaz mıydı? Metacade’in merkezi olmayan özerk bir organizasyona (DAO) geçişi ile başarmaya çalıştığı şey tam olarak budur. 2023 yılının 2. çeyreğinde başlayıp 2024 yılının 4. çeyreğinde tamamlanması beklenen DAO’da çekirdek ekip görevi bırakacak ve anahtarlar seçilmiş Metacade üyelerine teslim edilecek.

Bu noktadan itibaren kullanıcılar, topluluğun yönünü etkileyebilecek fikirlerini sunabilecek ve oylayabilecek. Yeni ortaklıklar, yükseltmeler ve token yakma işlemleri, topluluğun karar vermesi için oylamaya sunulacak ve Metacade’i gerçek anlamda merkezi olmayan ilk oyun merkezlerinden biri haline getirecek. 

Dahası, bu tablo Metacade için büyüme açısından önemli bir belirleyici olabilir. Crypto.com‘a göre, 2025 yılına kadar GameFi’de düzenli oyun oynama oranının 10 katına çıkması bekleniyor. Açıkçası, tüm bu unsurlar bir araya geldiğinde yatırımcılar arasında büyük bir ilgi gördü. Halen ön satışta olmasına rağmen Metacade, 2,7 milyon doların üzerinde para topladı ve 20 günden kısa bir süre içinde yalnızca beta satışında 1,12 milyon dolar yatırım aldı. Bu rakamın ön satışın sonunda 20 milyon dolara kadar çıkacağı tahmin edildiğinden, Metacade kesinlikle izlenmesi gereken bir platform. İşte bu yüzden 2023’te yatırım yapılacak en iyi penny kripto para olarak ilk sırada yer alıyor.

>>> Metacade presale’ine buradan katılabilirsiniz. <<<

2. Cardano (ADA) 2023’te Bazı Büyük Değişikliklere Gebe

Cardano, lider bir Layer-1 ağıdır ve şu anda satın alınabilecek en iyi penny kripto paralardan biridir. Bitcoin ve Ethereum gibi geleneksel iş ispatı (proof-of-stake) tabanlı ağlara daha hızlı ve verimli bir alternatif olarak 2017 yılında piyasaya sürülen Cardano, istikrarlı bir şekilde büyüyerek piyasa değerine göre sekizinci en büyük kripto para birimi haline geldi. Bu kısmen, ağa yapılan her yükseltmenin bilimsel olarak sağlam ve denetimden geçmiş olmasını sağlayan titiz akademik temelli yaklaşımından kaynaklanmaktadır. 

Partiye geç kaldığı yönündeki eleştirilere rağmen Cardano 2023 yılında patlamaya hazır görünüyor. Örneğin, önümüzdeki aylar için Hydra olarak bilinen ve teorik olarak sonsuz ölçeklenebilirliği mümkün kılabilecek bir Layer-2 ölçeklendirme çözümü uygulaması planlanıyor. Cardano ayrıca 2023 yılında Voltaire adı verilen gelişiminin son aşamasına geçecek. Voltaire aşaması Cardano’nun tamamen merkezi olmayan bir yönetişim ağına geçişini temsil etmekte olup oylama ve topluluk tarafından tahsis edilen bir finans sistemini de beraberinde getirecek.

Dahası, Djed stablecoin yakında Cardano’ya gelecek. Bu hamleyle Cardano’nun DeFi piyasasındaki payını büyük ölçüde artırması ve Ocak ayı başında görülen yükselişin ardından ADA’nın fiyatını daha da yükseltmesi bekleniyor.

3. Ripple (XRP) Bu Yıl SEC Davasından Galip Çıkabilir

Ripple, finans hizmetleri sektöründe devrim yaratmayı amaçlayan merkezi olmayan bir ağdır. Bankalar ve diğer kurumlar tarafından kullanılmak üzere tasarlanan Ripple, dünya çapında para transferi için kullanılan ana ağ olan kullanışsız SWIFT sistemine bir alternatif olarak ortaya çıkmıştır. SWIFT’in transferleri günler sürebilir ve göndericiye önemli miktarda paraya mal olabilirken, Ripple sınır ötesi işlemleri bir sentten daha az bir ücret karşılığında saniyeler içinde tamamlayabiliyor. 

Bununla birlikte, Ripple Lab’in XRP tokeninin kayıtsız bir menkul kıymet olduğunu iddia eden Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ile devam eden davası nedeniyle kitlesel alımlar gecikmiştir. Bu durum birkaç yüksek profilli borsanın, tokenı listeden çıkarmasına yol açtı, ancak büyük finans kuruluşlarının projeyle ortaklık kurmasını engellemedi. Bank of America, Santander, HSBC, Barclays ve Royal Bank of Canada Ripple’ın günlük işlemlerdeki kullanımını keşfetti. 

Dava henüz karara bağlanmamış olsa da, 2023 ortasına kadar nihâi bir karar alınması bekleniyor. Bu davada Ripple’ı destekleyen binlerce XRP sahibi ve Coinbase’in desteği gibi çok sayıda hafifletici faktör, birçok kripto yatırımcısının nihâi kararın XRP’nin lehine olacağına inanmasına yol açtı. Bu yatırımcılar haklıysa, XRP 2023’te yükselişe geçebilir ve bu da onu şu anda satın alınabilecek en iyi penny kripto paralardan biri haline getirir. 

4. VeChain (VET) Lider Kurumsal Sınıf Blok Zinciri

VeChain, tedarik zincirlerinde şeffaflığı ve verimliliği artırmayı amaçlayan bir blok zinciri ağıdır. Özünde VeChain, şirketlerin ürünlerinin hareketlerini üreticiden tüketiciye tedarik zinciri boyunca izlemesine olanak tanır. Bu, şirketlerin sahtecilikle mücadele etmesine, dolandırıcılığı azaltmasına ve tüm paydaşlara tam bir şeffaflık sunmasına yardımcı olur. 

Önde gelen kurumsal odaklı projelerden biri olan VeChain, PriceWaterhouseCoopers (PWC), Groupe Renault, BMW Group, LVMH ve Walmart China gibi bazı önemli ortaklıklar kurmuştur. Bu iş birlikleri, platformun değerini ve çok daha büyük ölçekte benimsenme potansiyelini göstermektedir.

VeChain ayrıca yakın zamanda karbon yönetimine de el attı ki bu da 2023’te büyüme için mükemmel bir katkı sağlayabilir. İşletmelerin, kurumların ve hükümetlerin karbon nötr hedeflerine ulaşmalarına yardımcı olmak amacıyla 2022 yılında VeCarbon karbon emisyon yönetimi SaaS platformunu başlattı. Tüm bunlar, VeChain Foundation’ın, projenin kabulünü kolaylaştırmak için teknolojisini ve uzman ekibini sunan Amazon Web Services ile kurduğu ortaklık sayesinde mümkün oldu.

Genel olarak VeChain, ticari işlere gerçek değer katacak yegâne projelerden biri olduğunu kanıtlamıştır. VeChain, 2023 yılında tedarik zincirini ve karbon emisyonu yönetimini daha iyi hale getirme potansiyeli ile şu anda satın alınabilecek en iyi penny kripto paralardan biridir. 

5. Chiliz (CHZ) Taraftar Etkileşiminde Standartları Belirliyor

Chiliz, spor endüstrisini yerinden oynatmayı amaçlayan blok zinciri tabanlı bir platformdur. Taraftarların, oy hakkı, VIP etkinliklere erişim ve ürünlere erken erişim gibi özel avantajlar sağlayan taraftar token’ları aracılığıyla tuttukları takımlarla etkileşim kurmalarına olanak tanır. Örneğin Juventus’un taraftar token’ı, taraftarların gol sevinci şarkısına, resmi otobüs tasarımına ve taraftar flamasına karar vermesine olanak tanıyor.

Chiliz’in benimsenmesi hiç de yavaş olmadı. Juventus, FC Barcelona ve Paris Saint Germain ilk ortaklardan bazılarıydı, ancak günümüzde uluslararası kulüpler de dâhil olmak üzere 65’ten fazla farklı takım için taraftar token’ları bulunmaktadır. Bunlar sadece futbolla da sınırlı değil; espor, Formula 1 ve basketbol takımlarının hepsinin kendi taraftar token’ları var. 

2023 yılında, geliştiricilerin Chiliz ağı üzerinde merkezi olmayan uygulamalar oluşturması için kapıları açacak olan Chiliz Chain 2.0’ın devreye girmesinin ardından CHZ’nin daha da yükselmesi bekleniyor. Ana ağın 2023’ün ortalarında başlatılacağı tahmin ediliyor. Bu arada, CHZ’nin teknolojisinden yararlanan daha fazla kulüpten fayda sağlaması muhtemeldir. Bu nedenle CHZ, 2023 için satın alınabilecek en iyi penny kripto paralardan biridir.

6. Dogecoin (DOGE) Twitter’a Eklenebilir mi?

Dogecoin, kısıtlı kullanım alanı göz önüne alındığında oldukça farklıdır, ancak her kripto yatırımcısının portföyü için kesinlikle ciddi bir seçenektir. Piyasa değerine göre en büyük kripto paralardan biri olarak Cardano’nun hemen arkasında dokuzuncu sırada yer alan Dogecoin, dünyanın en sevilen meme token’ıdır. 2021’de Elon Musk’tan destek aldıktan sonra DOGE, Dogecoin’in sıkı topluluğu için coşku dolu anlara sahne oldu. 

Başlangıçta bir şaka olarak yaratılmasına rağmen Dogecoin, dünya genelindeki kripto yatırımcılarının kalbini ve zihnini ele geçirdi. En yaygın olarak bahşişler ve mikro işlemler için kullanılıyor, ancak 2023 DOGE için yeni bir çağın habercisi olabilir. Zira Elon Musk, Dogecoin’i Twitter ile entegre edeceğini ima etmiş ve “Doge cephesinde çok çalıştığını” belirtmişti.

Ancak, bu hikâyedeki en büyük gelişme, geçtiğimiz günlerde Twitter’ın bir “Coins” özelliği eklemek için çalıştığını gösteren sızıntılarla geldi. Bu özellik, kullanıcıların başkalarına bahşiş vermesine olanak tanıyacak ve bazı Dogecoin hayranları DOGE’un bunun için mükemmel olacağını düşünüyor. Her iki durumda da, bir kripto boğa piyasasının DOGE’yi 2023’te yükselişe geçirmesi muhtemeldir, bu nedenle şu anda satın alınabilecek en iyi penny kripto paralardan biridir. 

Metacade (MCADE) En İyi Penny Kripto Para

Görünüşte düşük fiyatlarına rağmen, bu altı projenin 2023’te de düşük performans göstereceğini düşünmeyin. Cardano ve VeChain’in 2023’te önemli adımlar atması beklenirken, Ripple, davasında başarılı olursa, 2023’ün en iyi performans gösterenlerinden biri olabilir. Tüm bunlarla birlikte, genel potansiyel açısından Metacade’den daha iyi bir yatırım yoktur.

P2E endüstrisi bu yıl yükselişini sürdürürken, tek bir birleştirici topluluk platformuna ihtiyaç duyulacağına şüphe yok ve Metacade, insanların istediği şey olmak için mükemmel bir konumda. Token hala presale’de olduğundan, bu, P2E’nin gelecekteki potansiyel liderliğine dahil olmak için hayatta bir kez karşılaşılabilecek bir fırsattır. 

MCADE token’ın fiyatı %50 artışla 0,008 dolardan şu anki fiyatı olan 0,012 dolara yükseldi, ancak presale’da avantajlı bir yatırım yapmak için hala zaman var. Yeni bir yatırım dalgası gelmeden önce MCADE’i bu düşük fiyatlardan almak için şimdi harekete geçin, aksi takdirde inanılmaz bir projeyi kaçırabilirsiniz. 

Metacade presale’ine buradan katılabilirsiniz.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

BTCHaber

2016’da kurulan BTCHaber, kendi yazar kadrosu ile özgün yazılar ve içerikler üretmekte, yerli ve yabancı kaynakları takip ederek doğruluğu teyit edilmiş sadece önemli ve öne çıkan haberleri sunmaktadır. BTCHaber, kripto para piyasasının her geçen gün büyüdüğü bu dijital çağda yeni yatırım yollarının keşfetmek, gelişmeleri anbean takip etmek ve kullanıcıları doğru bilgiye ulaştırmak için kurulmuş güncel Bitcoin ve diğer kripto paraların konu alındığı haber platformudur.
https://www.btchaber.com/

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala