bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,898.12 0.32%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,117.63 1.05%
bnb
BNB (BNB) $ 590.95 0.49%
solana
Solana (SOL) $ 153.75 4.60%
xrp
XRP (XRP) $ 0.532701 0.64%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.461436 0.67%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.159738 0.75%

Web3’te Nasıl İş Bulunur? Web3 Meslekleri Neler?

web3te nasil is bulunur web3 meslekleri neler

Blockchain temelli web3 ve kripto alanı henüz başlangıç aşamasında olmasına rağmen gelişmekte olan kariyer yollarından birisi olarak karşımıza çıkıyor. Peki web3’te iş nasıl bulunur ve web3 meslekleri nelerdir?

Web3 Meslekleri Neler?

İnternetin geleceği olarak ifade edilen web3 henüz başlangıç aşamasında. Pek çok şirketin yakından takip ettiği web3 alanı için yetenek arayışları da artıyor. Raporlara göre sadece ABD’de 2020 ve 2021 yılları arasında kripto endüstrisinde iş fırsatları yüzde 395 oranında artmış durumda. Meta, Microsoft ve Google gibi teknoloji şirketlerinin de web3 alanında yeni girişimlerde bulunması üzerine sektördeki şirketler de web3 ve metaverse için geniş çapta işe alım yapıyor. Dolayısıyla web3 ya da metaverse üzerinde iş arayışınız varsa bu makale size kariyer yolunuzda yardımcı olabilir. Peki henüz başlangıç seviyesinde olan web3 meslekleri neler? Gelin hep beraber bu soruyu yanıtlayalım.

Metaverse Meslekleri

Son dönemlerin popüler konularından birisi olan metaverse giderek daha popüler hale gelmeye devam ediyor. Web3 ile birlikte daha da popüler hale gelen metaverse üzerinde iş fırsatları da artmaya devam ediyor. Eğer ki metaverse alanında kendinizi geliştirmeye başladıysanız Meta, Roblox, Decentraland ve The Sandbox gibi metaverse devleri ile çalışabilirsiniz. Ayrıca ülkemizde de metaverse alanında çalışmalar yürüten şirketlerde de çalışma fırsatına sahip olabilirsiniz.

web3te nasil is bulunur web3 meslekleri neler 5

Web3 Meslekleri

Web3 alanında iş bulmanız için öncelikle bazı yönlerinizi geliştirmeniz gerekiyor. İlgi duyduğunuz alan ya da alanlarda kendinizi geliştirmek iş bulmanızı kolaylaştırabilir ve kariyer basamaklarını hızla tırmanmanıza yardımcı olabilir.

Tasarım

Eğer ki tasarım alanına ilgi duyuyorsanız ya da tasarım konusunda bilgi sahibiyseniz web3 ya da metaverse alanında çalışmaya başlayabilirsiniz. Bir tasarımcının rolü olan internet siteleri ya da metaverse öğelerini tasarlayarak, bir projenin geliştirilmesinde rol oynayabilirsiniz. Tasarımcı olarak çalışmak istiyorsanız, Adobe Photoshop, Adobe Illustrator, Autodesk Sketchbook ve JavaScript gibi araçlar üzerinde deneyim kazanmanız bir hayli önemli.

web3te nasil is bulunur web3 meslekleri neler 3

Geliştirme ve Kodlama

Metaverse ve web3 üzerinde bir kariyer planınız varsa Blockchain alanında geliştirici olarak görev alabilirsiniz. Burada Blockchain yeniliklerinden olan web3 ve metaverse alanında projelerin geliştirilme aşamasında geliştirici olarak görev alabilirsiniz. Örnek vermek gerekirse akıllı sözleşmeler NFT’ler için olmazsa olmaz bir konudur ve kodlarla yazılan bu dijital sözleşme, iki ya da daha fazla taraf arasında güvenilir işlemleri kolaylaştıran bir şey olarak ifade edilebilir. Bu alanda çalışmak için JavaScprit, NodeJS, Solidity ve React gibi bilgisayar programlama dillerine hâkim olmanızda yarar var.

İçerik Yazarlığı

Web3 ve metaverse alanında oluşturulan projelerin hedef kitlelerine ulaşabilmesi için mükemmel içeriklere ihtiyacı bulunuyor. İçerik oluşturma, internet siteleri ve sosyal medya platformları üzerinde daha geniş kitlelere ulaşmak için en önemli konulardan birisidir. Eğer ki bu alanlara ilgi duyuyorsanız, projelerin içeriklerini üretebilirsiniz.

web3te nasil is bulunur web3 meslekleri neler 4

Satış ve Pazarlama

Hemen hemen her alanda olduğu gibi web3 ve metaverse üzerinde de başarılı bir proje olabilmek için satış yapıyor olmanız gerekiyor. Bu nedenle web3 ve metaverse alanında da satış ve pazarlama görevlisi olarak kolayca iş bulabilirsiniz. Bu alanda iş bulmak adına içerik pazarlama konusunda tecrübe kazanabilir ve SEO alanında kendinizi geliştirebilirsiniz.

web3te nasil is bulunur web3 meslekleri neler 2

Sosyal Medya / Topluluk Yöneticisi

İnternetin artık vazgeçilmez olduğunu günümüzde web3 ve metaverse için en gerekli iş kollarından birisi de sosyal medya / topluluk yöneticiliği. Projelerin başarılı olması ve daha geniş kitlelere ulaşabilmesi için topluluğun iyi yönetiliyor olması ve topluluğun soru ya da sorunlarının giderilmesi oldukça önemlidir. Eğer ki daha öncesinde de sosyal medya yöneticiliği yaptıysanız ya da bu alana ilgi duyuyorsanız, web3 ve metaverse alanındaki projeler üzerinde de iş başvurusunda bulunabilirsiniz.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala