bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,632.05 4.30%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,092.70 5.34%
bnb
BNB (BNB) $ 607.49 1.36%
solana
Solana (SOL) $ 144.36 8.58%
xrp
XRP (XRP) $ 0.517184 5.39%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.465346 6.42%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.148217 8.30%

Google Cloud İçinde Web3 Ekibi Kuruluyor

google cloud icinde web3 ekibi kuruluyor

Arama motoru devi Google, kriptonun artan popülaritesine kayıtsız kalmamak için şirketin için önemli bir hizmeti olan Google Cloud içinde Web3 ekibi kurulacağını açıkladı.

Google, Bulut Alanında Web3’e Adım Atıyor

ABD merkezli teknoloji şirketi Google, blockchain yeniliklerine kayıtsız kalmamak ve blockchain’in artan popülaritesinden yararlanmak istiyor. Bu amaçla Google’ın bulut servisi olan Google Cloud, şirketin için Web3 ekibi kurulacağı açıklandı.

google cloud icinde web3 ekibi kuruluyor 2

Google Cloud Başkan Yardımcısı Amit Zavery, bugün şirket çalışanlarına gönderdiği e-postada çalışanlara Google Cloud Platform’da Web3 ekibinin kurulacağını ve bu hamle ile geliştiricilerin ilk tercihi olarak kalmayı sürdürmek istediklerini belirtti. Amit Zavery mailde şu ifadeleri kullandı:

Dünya Web3’ü kucaklamaya henüz hazır olmasa da, pek çok müşterinin Web3 ve kripto ile ilgili teknolojilerde desteğimizi arttırmasını talep etmesi şimdiden pazarın ne denli muazzam bir potansiyeli olduğunu sergiliyor.

Web2’nin öncü şirketlerinden olan Google, yeni nesil Web3 dünyasının da öncüsü olmak istiyor. Amazon, Meta ve Microsoft gibi dev şirketler Web3 için hazırlıklarını sürdürürken, Google’ın da bu yarışta geri kalmak istemediğini görüyoruz. Son olarak Zavery verdiği bir röportajda, “Doğrudan bu kripto para birimi endüstrisinin bir parçası olmak istemiyoruz. Şirket içerisinde Web3’ün avantajlarını araştırıyor ve bunları müşterilerimize sunmayı planlıyoruz.” ifadelerini kullanmıştı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala