bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,647.05 1.96%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,140.06 1.48%
bnb
BNB (BNB) $ 609.41 1.69%
solana
Solana (SOL) $ 146.16 4.62%
xrp
XRP (XRP) $ 0.52255 0.97%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.47046 1.83%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150344 2.56%

Vitalik Buterin’den Elon Musk’a Twitter Eleştirisi

Vitalik Buterinden Elon Muska Twitter Elestirisi

Tesla’nın CEO’su Elon Musk, her ne kadar şirketleri ve yaptığı kritik adımlarla bilinse de son dönemde sık sık Twitter ile gündeme geliyor. 44 milyar dolarlık satın alım sonrası Twitter‘ı kendi krallığı hâline getiren Elon Musk, yaptığı hamleler ile son dönemde eleştiriliyor. Son olarak bu eleştirilere Ethereum‘un kurucusu Vitalik Buterin de katıldı. Buterin, Elon Musk’ın Twitter’ı otoriteleştirdiğini söyledi.

Vitalik Buterin’den Elon Musk’a Twitter’ı Otorileştirdi Eleştirisi

Ethereum kurucu ortağı Vitalik Buterin, Elon Musk’ın son Twitter sansür dalgası hakkında bir takım eleştirilerde bulundu ve sitenin son birkaç gündeki hesap yasakları yağmurunun Twitter’ı otoriterliğe giden yola bir soktuğunu belirtti.

Musk’ı öven bir gönderiye yanıt olarak Buterin, Musk’ın fazla uydurma, merkezi planlama olarak adlandırdığı bir strateji uyguladığını ve Musk‘ın, Elon’un çok özel durumlar hakkındaki görüşlerini güçlendiriyor gibi görünen politikalar uyguladığını söyledi.

Bu eleştirilerin en büyük sebebi ise şüphesiz son dönemdeki artan Twitter hesap engellemeleri oldu. Öyle ki son sansür endişesi dalgası, Musk’ın uçağını takip eden ElonJets hesabını ve çeşitli ünlülerin özel jetlerini takip eden CelebJets hesabını yasaklamasıyla başladı. Bu tür bot izleyicileri, ABD’de yasal olan, halka açık bilgileri çekmek amacıyla kullanılıyor. Ancak Musk bunların insanların hayatını tehlikeye attığını belirterek yasakladı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala