bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,127.91 1.07%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,156.34 1.00%
bnb
BNB (BNB) $ 597.90 1.88%
solana
Solana (SOL) $ 135.25 0.21%
xrp
XRP (XRP) $ 0.510342 1.52%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.451841 0.37%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.14214 0.40%

Ünlü yatırım firmaları, spot Ether ETF’i için başvurdu

ether etf

Invesco ve Galaxy Digital’in spot Ether ETF’i için SEC’e başvuru yaptığı iddia edildi.

Bloomberg ETF analisti James Seyffart’a, X üzerinden spot Ether ETF başvurusu gerçekleştiğini söyledi. Konuyla ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmış değil.

Invesco sözcüsü, yorum yapamayacağını ifade ederek ETF başvurusunu doğrulamadı. Galaxy Digital ise konuyla ilgili bir dönüş yapmış değil.

Böylelikle Invesco ve Galaxy Digital, spot Ether ETF’i için yasal bir onay arayan yatırım şirketleri arasına dahil oldu.

SEC’in tutumunda bir değişiklik yok

SEC, 27 Eylül’de Ark 21Shares ve VanEck’in yaptığı başvurulara ilişkin kararlarını ertelediğini açıkladı. Regülatör, bir değişiklik yapmadan önce ortaya çıkabilecek potansiyel sorunların değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

SEC, şimdiye kadar hiçbir spot kripto ETF teklifini onaylamış değil. Kısa bir süre önce Cumhuriyetçi ve Demokrat temsilciler, spot Bitcoin ETF’lerinin onaylanması için SEC’e çağrıda bulunmuştu.

En büyük altcoin Ether, yazı kaleme alındığı sırada CoinMarketCap verilerine göre 1.658 dolar üzerinden işlem görüyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Yavuz

2 Ekim 1992 tarihinde İzmir’de dünyaya gelen Cem Yavuz, ilköğretimi yine doğduğu şehirde tamamladı. Liseyi İstanbul’da okuyan Cem, tarihe olan ilgisi sebebiyle üniversite eğitimini Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin Tarih bölümünde tamamladı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala