bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 59,146.85 5.90%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,927.80 7.92%
bnb
BNB (BNB) $ 563.86 4.53%
solana
Solana (SOL) $ 121.92 9.45%
xrp
XRP (XRP) $ 0.493682 4.31%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.429807 4.97%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.12985 7.83%

Bloomberg analistleri, Ethereum vadeli ETF’leri için tarih verdi

Ethereum balinasi 8 yil sonra uyandi 116 milyon dolarlik transfer

Kripto para piyasaları borsa yatırım fonlarına (ETF) dair gelişmelere odaklandı. ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), spot ETF başvurularını sonuca bağlamak için ileri bir tarihe attı. Bloomberg analistleri ise Ethereum vadeli ETF‘lerinin önümüzdeki hafta işlem görmeye başlayabileceğini tahmin etti.

SECin Pas Gectigi Ethereumu Bekleyen Riskler2

Bloomberg’den Ethereum ETF değerlendirmesi

Bloomberg analistleri, yaklaşan ABD hükümetinin kapanmasının Ether vadeli işlem ETF’lerinin piyasaya sürülmesini hızlandırabileceğini öne sürdü. Analistler, vadeli Ethereum ETF’lerinin önümüzdeki hafta ilk kez piyasaya sürüleceğini belirtti. Bloomberg Intelligence analisti James Seyffart, X’ten yaptığı paylaşımında “SEC önümüzdeki hafta potansiyel olarak Ethereum vadeli ETF’sine izin verecek gibi görünüyor” dedi. Analistler, ETH vadeli ETF’lerinin ekim ayında piyasaya sürülmesine yüzde 90 şans verdi.

Kongre’nin yeni mali yıl için fon sağlama konusunda anlaşamaması halinde ABD hükümetinin kapanması bekleniyor. Bu durumun diğer federal kurumların yanı sıra düzenleyicileri de etkileyeceği tahmin ediliyor. Analistlere göre, şu anda dokuz ihraççıdan 15 Etherum vadeli işlem ETF‘i onay bekliyor. Şirketler arasında VanEck, ProShares, Grayscale, Volatility Shares, Bitwise, Direxion ve Roundhill yer alıyor.

Spot bazlı kripto vadeli ürünlerinin ise yakın zamanda onaylanma beklentisinin olmadığı aktarıldı. ABD, 2021 yılında Bitcoin vadeli ETF’lerine izin vermişti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala