bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 61,758.55 1.29%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,050.97 4.30%
bnb
BNB (BNB) $ 582.28 1.21%
solana
Solana (SOL) $ 130.48 4.27%
xrp
XRP (XRP) $ 0.503109 0.85%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.440795 2.90%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.138778 2.37%

JPMorgan’ın Ethereum “hayal kırıklığı”

jp

Bankacılık devi, Shanghai yükseltmesinin ardından yaşananların hayal kırıklığı yarattığını vurguladı.

JPMorgan’a gör Ethereum, gerçekleştirilen yükseltmenin ardından ağ faaliyetleri açısından beklentilerin altında kaldı.

JPMorgan’ın Nikalaos Panigirtzoglou liderliğindeki analistleri, paylaşılan bir notta şu ifaeleri kullandı:

“The Merge’den kaynaklanan proof-of-work algoritmasından proof-of-stake’e geçiş süreci, Ethereum’un enerji tüketiminin %99 oranında azaltılması anlamını taşırken, bununla birlikte Ether arzı da daralıyor.
Shanghai yükseltmesinden bu yana stake edilen Ether miktarı %50 oranında arttı (Shanghai yükseltmesinden beri stake edilen Ether miktarı yüzde 50 yükseldi) ve ağ aktivitesinde yaşanan artış büyük hayal kırıklığı yarattı”

Bazı düşüşler görüldü

JPMorgan analistleri, Ethereum ağında gerçekleştirilen günlük işlemlerin, günlük aktif adreslerin ve DeFi protokollerinin TVL’sinin düşüşler yaşadığını kaydetti.

Ethereum faaliyetlerinde yaşanan düşüşte, FTX ve Terra’nın çöküşünün yanı sıra, ABD regülatörlerinin kripto para sektörü üzerindeki baskısı da önemli bir etmen olabilir.

Analistler, Shanghai yükseltmesinin olumlu taraflarının sınırlı kaldığına inanıyor. Yükseltme ile birlikte Ethereum doğrulayıcıları, ağda kilitlenen stake edilmiş Ether’leri geri çekme fırsatına kavuşmuştu.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Yavuz

2 Ekim 1992 tarihinde İzmir’de dünyaya gelen Cem Yavuz, ilköğretimi yine doğduğu şehirde tamamladı. Liseyi İstanbul’da okuyan Cem, tarihe olan ilgisi sebebiyle üniversite eğitimini Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin Tarih bölümünde tamamladı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala