bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 71,311.11 6.97%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,700.08 19.87%
bnb
BNB (BNB) $ 598.56 3.93%
solana
Solana (SOL) $ 184.52 7.18%
xrp
XRP (XRP) $ 0.535765 4.40%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.498825 6.03%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.16377 8.47%

JPMorgan, mevduat token’ı üzerinde çalışıyor

JPMorgan Bitcoin ETFleri Ilgi Cekmiyor

Bankacılık devi JPMorgan‘ın blockchain tabanlı ödeme ve mutabakat sistemi üzerinde araştırmalar yaptığı bildirildi. Bankanın blockchain çalışmaları ile işlemleri hızlandırmayı ve maliyetleri düşürmeyi planladığı aktarıldı.

JPMorgandan Kripto Piyasasi Icin Stablecoin Vurgusu

JPMorgan’dan blockchain ödeme sistemi araştırması

Bloomberg’in haberine göre JPMorgan, işlem hızını artırmak ve maliyetleri düşürmek için blockchain tabanlı mevduat token’ı üzerinde denemeler yapıyor. Banka, blokchain tabanlı bir dijital ödeme ve mutabakat sistemini araştırıyor.

Bloomberg’in konuya aşina bir kişiye dayandırdığı haberine göre JPMorgan, dijital bir mevduat token’ gerektiren proje için altyapının çoğunu geliştirdi. Buna rağmen ABD’li ABD’li düzenleyicilerden onay almadan sistemde ilerleme kaydedilemediği aktarıldı. Onay alındıktan sonra, şirketin projeyi bir yıl içerisinde kurumsal müşteriler için başlatabileceği kaydedildi.

Dijital token ödeme ve mutabakat sistemi, mevduatlarının dijital bir versiyonunu temsil eden mevduat tokenı ile gerçekleştirilecek. Bu adım ile maliyetleri düşürülürken, işlem hızını artırılacak. Farklı bankanın kullanıcılarına fon göndermek ya da tokenize edilmiş menkul kıymetleri takas etmek için kullanılabilecek.

Banka geçen yıl mevduat token ödeme sistemini test etmek için Singapur Para Otoritesi ile işbirliği yapmıştı. JPMorgan‘ın Web3 birimi Onyx’in CEO Umar Farooq, geçen yıl yaptığı açıklamada “JPMorgan finansal hizmetler için blockchain tabanlı çözümler geliştirmeye devam ediyor” ifadelerini kullanmıştı. Banka, 2019 yılında JPMorgan Coin isimli bir kripto para piyasaya sürmüştü.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala