bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,577.77 1.30%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,014.28 1.72%
bnb
BNB (BNB) $ 585.31 1.33%
solana
Solana (SOL) $ 146.74 4.80%
xrp
XRP (XRP) $ 0.52746 2.49%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.459576 1.64%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.149206 4.15%

Uluslararası Ödemeler Bankası CBDC Platformu Kuruyor

uluslararasi odemeler bankasi cbdc platformu kurdu

Uluslararası Ödemeler Bankası (BIS) İnovasyon Merkezi, Avustralya, Malezya, Singapur ve Güney Afrika Merkez Bankaları ile beraber deneysel çoklu CBDC platformu geliştiriyor.

Dunbar adı verilen projenin detayları ve sonuçları bugün bir rapor halinde yayımlandı. Rapora göre, G20 yol haritası ve özellikle CBDC tasarımının uluslararası boyutunu keşfetmede, sınır ötesi ödemeleri artırma çabaları destekleniyor.

Kurumlar tarafından ortak bir platform için birden fazla merkez bankası dijital para birimi (CBDC’ler) kullanan uluslararası ödemelere yönelik prototiplerin tamamlandığı duyuruldu.

Uluslararası Ödemeler Bankası CBDC Platformu Mevzuata Uygun

Singapur’u merkez alan projede, finansal kurumların, ortak bir platformda birbirleriyle doğrudan işlem yapmak için katılımcı merkez bankaları tarafından verilen CBDC’leri kullanabileceği kanıtlandı.

Projenin bulgularına göre ayrıca, bu tür herhangi bir düzenlemede, merkez bankası katılımcıları tarafından yetki alanı ve para birimi düzeyinde kuralların uygulanmasının kontrolü sağlanıyor. Böylece merkez bankası katılımcıları tarafından uygun görülen yönetişime tabi olunacak.

Singapur Para Otoritesi FinTech Başkanı Sopnendu Mohanty, “Project Dunbar, küresel olarak sınır ötesi ödemelerin verimliliğini artırmada önemli bir kilometre taşını işaret ediyor.” diye konuştu.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Hasan Selçuk Turan

Hasan Selçuk 1991’de Ankara’da doğdu. İlköğretim ve lise sürecini tamamlayana kadar burada hayatına devam etti. Lise yıllarından itibaren bilim-teknoloji ve medyaya ilgi duydu. 2010’da Galatasaray Üniversitesi’nde Felsefe bölümüne başlayan Hasan Selçuk, buradaki eğitimi esnasında ilgilendiği alanlara yönelik adımlar attı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala