bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,976.95 0.02%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,118.51 0.64%
bnb
BNB (BNB) $ 578.23 0.66%
solana
Solana (SOL) $ 171.62 2.04%
xrp
XRP (XRP) $ 0.522043 0.70%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.482949 0.08%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.153121 1.40%

Singapur Para Otoritesi’nden Rus Bankalarına Mali Tedbir Uygulaması

singapur para otoritesinden rus bankalarina mali tedbir uygulamasi

Singapur Para Otoritesi (MAS), Rusya’nın Ukrayna’yı işgaline yanıt olarak, belirlenen Rus bankalarını, varlıklarını ve Rusya’daki faaliyetlerini ve Rus hükümetine fayda sağlayan fon yaratma faaliyetlerini hedef alan mali tedbirler uygulamaya koydu.

Singapur Para Otoritesi, Rus Bankalarını Hedef Aldı

Singapur Para Otoritesi (MAS) yaptığı açıklamada, bu önlemlerin bankalar, finans şirketleri, sigortacılar, sermaye piyasası aracıları, menkul kıymetler borsaları ve ödeme hizmeti sağlayıcıları dahil olmak üzere Singapur’daki tüm finansal kurumlar için geçerli olduğunu söyledi.

economy of singapore 1

MAS mali tedbirler uygulanacak olan Rus bankalarını da açıkladı.Bu bankalar şunlar; VTB Bank Kamu Anonim Şirketi, Kalkınma ve Dış Ekonomik İşler Kurumu Bankası Vnesheconombank, Promsvyazbank Kamu Anonim Şirketi ve Bank Rossiya.

Bilindiği üzere dünyanın dört bir yanındaki ülkeler, Ukrayna’ya yönelik saldırısını protesto etmek için Rusya’ya yaptırımlar uygulamaya devam ediyor. Hatırlatmak gerekirse en son Singapur Para Otoritesi, Rus bankalarına ve kuruluşlarına yönelik yaptırımlarında kripto para birimleri ve NFT‘ler gibi dijital varlıkları içeren işlemleri yasakladığını açıklamıştı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala