bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,944.13 1.46%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,144.80 1.18%
bnb
BNB (BNB) $ 601.48 1.98%
solana
Solana (SOL) $ 141.97 3.84%
xrp
XRP (XRP) $ 0.527452 0.44%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.466823 2.32%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.148764 3.10%

UBS, Credit Suisse Satın Alımı Sonrasında Mali Raporları Erteledi

ubs credit suisse satin alimi sonrasinda mali raporlari erteledi

İsviçre’nin en büyük bankası konumunda olan UBS, geçtiğimiz aylarda zor durumda olan yine İsviçre merkezli Credir Suisse’in satın alımını gerçekleştirmişti. Şirket bu satın alımı sonrasında üç aylık mali raporların açıklanmasını erteleme kararı aldı.

UBS, Mali Raporların Açıklanmasını Erteledi

Financial Times haberine göre UBS, İsviçre merkezli bankacılık devi Credit Suisse’i satın almakla ilgili karmaşıklarla uğraşmaya devam ederken, üç aylık mali sonuçların açıklanmasını en azından Ağustos ayının sonuna kadar erteleme planları yapıyor.

UBS’nin Nisan – Haziran sonuçlarını 25 Temmuz 2023 tarihinde açıklaması bekleniyor. Bankanın internet sitesinde yer alan bir duyuruya göre açıklanan bu tarihinde değişme ihtimalinin olduğu dile getirildi. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Mali raporların yayın tarihi, Credit Suisse’in beklenen satın alma işleminin kapanış zamanlamasına bağlı olarak değişebilir.

Son olarak kısa bir süre önce UBS CEO’su Sergio Ermotti, Credit Suisse satın alımının kısa süre içerisinde tamamlanacağını ancak bunun belli zor kararları da beraberinde getireceğini şu sözlerle dile getirmişti:

Kısa vadede herkes için iş fırsatları yaratamayacağımız için üzgünüz. Bağımsız ve birleşik kuruluşların maliyet tabanına ciddi bir şekilde bakmamız ve incelememiz gerekiyor. Bu noktada sürdürülebilir bir sonuca ulaşabilmeliyiz. Bunun kolay olmayacağını ve acı verici olacağını düşünüyorum.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala