bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,430.99 2.62%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,116.96 2.87%
bnb
BNB (BNB) $ 607.63 0.95%
solana
Solana (SOL) $ 144.86 5.99%
xrp
XRP (XRP) $ 0.519227 1.86%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.467445 2.96%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.14964 3.72%

UBS CEO’sundan Credit Suisse Açıklaması

ubs ceosundan credit suisse aciklamasi

İsviçre merkezli banka Credit Suisse geçtiğimiz aylarda UBS tarafından satın alınmıştı. Söz konusu satın alım konusunda ufak tefek pürüzler olmasına rağmen, UBS CEO’su, Credit Suisse satın alımına dair açıklamalarda bulundu.

UBS CEO’su İstihdam Sorununu İşaret Etti

UBS’nin İcra Kurulu Başkanı Sergio Ermotti kısa bir süre önce yaptığı açıklamada, Credit Suisse’in satın alımının önümüzdeki günlerde resmiyet kazanmasını beklediğini dile getirdi. Ermotti açıklamasında ayrıca, dünya genelinde yaşanan ekonomik sıkıntılar sebebiyle işten çıkarmalarla ilgili acı verici kararlar alınabileceğinin de sinyalini verdi. Ermotti konu hakkında yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

Kısa vadede herkes için iş fırsatları yaratamayacağımız için üzgünüz. Bağımsız ve birleşik kuruluşların maliyet tabanına ciddi bir şekilde bakmamız ve incelememiz gerekiyor. Bu noktada sürdürülebilir bir sonuca ulaşabilmeliyiz. Bunun kolay olmayacağını ve acı verici olacağını düşünüyorum.

İsviçre’nin en büyük bankası konumunda olan UBS, Mart ayında İsviçreli yetkililer tarafından düzenlenen bir kurtarma operasyonunun parçası olarak küçük İsviçreli rakibini devralmayı kabul eden İsviçre’nin en büyük bankası, anlaşmayı hızlı bir şekilde tamamlamayı hedeflediğini açıkladı. Ermotti son olarak şu ifadeleri kullandı:

Umarım önümüzdeki birkaç günlük süre zarfında bu süreç tamamlanmış olacak. Son işlemleri tamamlıyoruz.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala