bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 71,161.07 3.11%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,572.45 1.50%
bnb
BNB (BNB) $ 584.25 2.28%
solana
Solana (SOL) $ 186.92 2.63%
xrp
XRP (XRP) $ 0.621289 1.49%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.654218 2.86%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.218027 15.08%

UBS, Credit Suisse Kapama Riski Gecikme Tehdidiyle Karşı Karşıya

ubs credit suisse kapama riski gecikme tehdidiyle karsi karsiya

Dünya genelinde ekonomik sorunlar yaşanmaya devam ederken, bu durum bankaları da olumsuz etkiliyor. Bu noktada geçtiğimiz aylarda duyurulan UBS’nin Credit Suisse alımı hakkında yeni bir gelişme yaşandı. Hükümet görüşmeleri devam ederken UBS’nin önüne bir engel daha çıkmak üzere.

UBS’nin Credit Suisse Satın Alımında Yeni Gelişme

Konu hakkında bilgi sahibi olan kaynaklar tarafından yapılan açıklamaya göre, UBS Group AG ve İsviçre hükümeti, Credit Suisse Group AG’yi devralma işleminin tamamlanmasını geciktirebilecek bir devlet garantisinin kesin şartları üzerinde uzlaşmaya varamadı.

ubs credit suisse kapama riski gecikme tehdidiyle karsi karsiya 2

Aktarılanlara göre UBS’nin uğrayabileceği zararlar için 9 milyar İsviçre Frangı (9,9 milyar dolar) tutarındaki destek konusunda nihai şartların belirlenmemiş olmasının, işlemin tamamlanmasını daha önce beklenenden daha fazla Haziran ayına itebilecek bir engel olmuş durumda.

UBS ve hükümet ayrıca daha yüksek sermaye gereksinimleri ve likidite kuralları da dahil olmak üzere satın almanın düzenleyici etkileri üzerinde hala pazarlık yapıyor. Kaynaklar ayrıca, yöneticilerin anlaşmanın Mayıs ayı sonunda gerçekleşebileceğini ve bazı üst düzey bankacılara 7 Haziran civarına hazırlanmalarının söylendiğini belirtirken, bu tarihin de artık risk altında olduğunu söyledi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala