bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,006.88 2.32%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,120.26 0.95%
bnb
BNB (BNB) $ 594.24 2.88%
solana
Solana (SOL) $ 136.37 5.53%
xrp
XRP (XRP) $ 0.518612 2.73%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.459765 3.56%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.146126 3.44%

Tether ve Bitfinex’e açılan dava için ret kararı

Turkiyede Tether Talebi Zirvede2334

Stablecoin şirketi Tether ile kripto borsası Bitfinex‘e açılan toplu dava için ret kararı verildi. Davanın reddedilmesine ilişkin karar iddiaların yetersizliğinden kaynaklandı. Tether ise kararı olumlu karşıladı.

Yeni Kabineye Ilk Tepki TetherTLde Mehmet Simsek Etkisi2

Tether ve Bitfinex davasında karar

Tether ve Bitfinex’e açılan dava için karar belli oldu. Şirketten yapılan açıklamada, ABD New York Güney Bölge Mahkemesi’nin Tether ve Bitfinex’e karşı açılan toplu davayı reddettiği bildirildi. Açıklamada, toplu davanın iddialarının yetersizliği gerekçesiyle reddedildiği ifade edildi. Matthew Anderson ve Shawn Dolifka isimli iki kişi, Tether‘in stablecoin’i USDT’nin dolar tarafından bire bir desteklendiğine ilişkin açıklamalarının yanlış olduğunu iddia ediyordu.

Tether‘den karar ilişkin yapılan açıklamada, “Toplu davanın erken aşamada reddedilmesinin, iddiaların herhangi bir değerden yoksun olduğu gerçeğini vurgulamaktadır” ifadeleri kullanıldı. Tether CTO’su Paolo Ardoino da Twitter’da haberi alıntılayarak, “Güzel bir cuma günü” paylaşımında bulundu.

Tether‘in USDT’si stablecoin pazarının lideri konumunda bulunuyor. 83 milyar doların üzerinde piyasa değeri bulunan USDT, pazarın yaklaşık yüzde 69’unu elinde bulunduruyor. Diğer yandan Tether, en fazla Bitcoin sahibi şirketler arasında on birinci sırada yer alıyor. Şirket, ikinci çeyrekte 850 milyon dolar net kâr açıklamıştı. Tether‘in yaklaşık 55 bin 22 BTC’si olduğu tahmin ediliyor. Bu rakam yaklaşık 1,6 milyar dolara karşılık geliyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala