bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,497.74 1.14%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,009.29 1.36%
bnb
BNB (BNB) $ 585.40 0.65%
solana
Solana (SOL) $ 146.95 3.18%
xrp
XRP (XRP) $ 0.527194 2.27%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.463615 3.06%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.148892 3.08%

Tether, USDT’yi Kava’da Piyasaya Sürdü

Tether USDTyi Kavada Piyasaya Surdu2

Stablecoin pazarının hakimi konumunda bulunan Tether‘in USDT’si Kava aracılığıyla Cosmos’ta başarıyla piyasaya sürüldü. Tether’in USDT’si Kava entegrasyonu ile Cosmos’un Blockchain Arası İletişim (IBC) ve Ethereum Sanal Makinesi (EVM) ekosistemlerinde stablecoin likiditesini erişilebilir hale getirecek. Yerel USDT’nin Cosmos dApp ve uygulama zincirleri ile EVM dApp kullanıcılarına güvenli ve evrensel olarak benimsenmiş stablecoin getireceği kaydedildi.

Tether USDTyi Kavada Piyasaya Surdu22

USDT, Kava Ağında Piyasaya Sürüldü

Kava’nın kurucu ortağı Scott Stuart, başarılı entegrasyondan duyduğu heyecana ilişkin “Tether’in USDT entegrasyonuna verdiğimiz destek, Cosmos ve EVM ekosistemlerinde çok ihtiyaç duyulan stablecoin likiditesinin kilidini açıyor. Tether’in seçimi, Kava’yı blockchain internetini inşa eden Cosmos projeleri için önemli bir müttefik haline getiriyor” ifadelerini kullandı.

Tether CTO’su Paolo Ardoino da “Kava ağı, USDT kullanıcılarını korumak için gerekli olan sıfır güvenlik sorunuyla dört yıllık sağlam geçmişe sahip benzersiz ve yaygın olarak takip edilen bir blockchain’dir. Merkeziyetsiz finansın geleceğini yeniden şekillendirmeyi ve dünya çapındaki kullanıcılara fayda sağlayan, kapsayıcı bir ekosistemi teşvik etmeyi amaçlıyoruz” dedi.

Kava’da yerel olarak ihraç edilen USDT, sıkı erişim kontrolleri ve kısıtlamaları olan dahili köprü aracılığıyla IBC ve EVM blockchain’leri arasında hareket edebilecek. Kava’nın varlıkları zincirler arasında hızlı ve güvenli bir şekilde taşıyacağı kaydedildi. Entegrasyon ile Cosmos’taki DeFi ekonomisinin önemli ölçüde genişleyebileceği aktarıldı. Terra’nın UST’sinde yaşanan çöküşün ardından yaşanan likidite sorunu için bir çözüm olabileceği belirtildi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala