bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,095.64 2.78%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,999.14 2.58%
bnb
BNB (BNB) $ 581.35 2.39%
solana
Solana (SOL) $ 145.21 6.44%
xrp
XRP (XRP) $ 0.526788 2.72%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.461084 1.72%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.14794 5.74%

Tether’in elinde Bitcoin miktarı artmaya devam ediyor

tetherin elinde bitcoin miktari artmaya devam ediyor

Stablecoin devi Tether, kripto para dünyasında yeni bir mihenk taşı belirleyerek dünyanın en büyük 11. Bitcoin sahibi oldu. Bu durum, Tether’ın piyasa üzerindeki potansiyel etkisi konusunda çeşitli spekülasyon ve tartışmalara yol açtı.

1.6 Milyar Dolarlık Bitcoin’iyle Tether, Yeni Bir Rekor Kırdı

Stablecoin üreticisi Tether, küresel Bitcoin envanterinin önemli bir parçasını elinde tutarak dünyanın en büyük 11. Bitcoin sahibi oldu. Bu gelişme, piyasayı ne ölçüde etkileyebileceği konusunda çeşitli spekülasyonlara ve meraklara yol açtı.

Tether’in Bitcoin adreslerini resmi olarak paylaşmamasına rağmen, 21.co’da araştırma analisti olarak görev yapan Tom Wan, yaklaşık 55.022 Bitcoin tutan ve bugünkü değeriyle yaklaşık 1,6 milyar dolar değerinde olan bir adresi Tether’in sahip olduğunu belirtti.

The Block’a açıklama yapan anonim bir kaynak, Tether’in dünyadaki en büyük 11. Bitcoin sahibi olduğunu doğruladı. Bu sıralama 21.co tarafından Dune Analytics’te de takip ediliyor. Bu Bitcoin varlığının değeri, Tether‘in bu hafta başında yayımlanan ikinci çeyrek rezerv raporunda açıklanan toplam Bitcoin miktarıyla örtüşüyor.

Tether, bu yılın başlarında Bitcoin envanterini ve diğer rezervlerini halka açıkladı. Bu açıklama, şirketin karının yüzde 15’ine kadarını düzenli olarak Bitcoin’e yatırmaya başlayacağı ve rezervlerini kripto para birimlerine ve ABD devlet borcundan daha fazla çeşitlendireceği bir döneme denk geldi.

O zamanki açıklamasında Tether, “mevcut ve gelecekteki BTC varlıklarının Şirketin Sermaye Yastığını aşmayacağını ve bu sayede rezervlerini daha da güçlendireceğini ve çeşitlendireceğini” belirtmişti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala