bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,625.05 2.17%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,128.71 2.17%
bnb
BNB (BNB) $ 607.41 1.24%
solana
Solana (SOL) $ 145.79 5.12%
xrp
XRP (XRP) $ 0.521284 1.22%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.4699 1.95%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150113 3.40%

SEC’in Patronu Gensler: Daha Fazla Kripto Paraya İhtiyaç Yok

Kripto Dunyasi Gary Gensleri Tiye Aldi

ABD’de kripto borsaları Coinbase ile Binance’e açılan davanın ardından SEC Başkanı Gary Gensler, daha fazla kripto paraya ihtiyaç olmadığı ifade etti. Kriptonun diğer menkul kıymetlerden farkı olmaması gerektiğini ifade eden Gensler, “Token’ların gerçek bir değeri varsa SEC uyumluluğu güven oluşturur” dedi. CNBC’de canlı yayına katılan Gensler, SEC‘in kripto endüstrisi ile çalışmaya hazır olduğunu da sözlerine ekledi.

sec baskani gensler kripto pazarlarinda merkezilesme goruyor 2

Gensler’den Kripto Endüstrisi ile Çalışma Sinyali

SEC Başkanı Gary Gensler, kripto piyasasındaki son gelişmelere ilişkin açıklamalarda bulundu. CNBC’de Squawk on the Street programına katılan Gensler, “Token’ların gerçek bir değeri varsa SEC uyumluluğu güven oluşturur” ifadesini kullandı. Gensler, SEC’in kripto endüstrisi ile çalışmaya hazır olduğunun sinyalini verdi. Gensler, platformların bazı kişileri hukuktan kaçırmaya çalışan bir ağa sahip olduğunu ifade etti.

SEC‘in patronu Gensler, “Daha fazla kripto paraya ihtiyaç yok. Zaten dijital para birimimiz var, buna ABD doları deniyor” dedi. Gensler, Binance CEO’su CZ ile FTX kurucusu Sam Bankman’a açılan davalar arasında paralellikler olduğunu söyledi. Kripto şirketlerinin belirsizlikler ile ilgisi tepkilerine Gensler, menkul kıymetler yasasının doğasında yıllardır netlik olduğunu söyledi.

SEC, dün Binance’e bugün de Coinbase‘e dava açtı. Davaların ardından kripto paralarda ciddi düşüş kaydedildi. Bitcoin (BTC), 27 bin 800 dolar civarıdan 25 bin 360 dolara kadar geriledi. Bitcoin liderliğinde bütün kripto varlıklarda düşüş kaydedildi. Coinbase hisselerindeki kayıplar ise yüzde 20’ye ulaştı. Gensler, nisan ayında Temsilciler Meclisi’nde, Ethereum’un menkul kıymet mi emtia mı olduğu konusundaki soruya yanıt vermemişti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala