bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,913.12 2.32%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,065.11 1.66%
bnb
BNB (BNB) $ 557.80 1.21%
solana
Solana (SOL) $ 142.37 1.88%
xrp
XRP (XRP) $ 0.518754 3.04%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.481814 1.87%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.152726 0.43%

Coinbase’den Sert Tepki: Amerika’ya Zarar Veriyor

sec kripto para borsasi coinbase hakkinda yeni bir sorusturma baslatti 2

Coinbase‘den SEC’in açtığı davaya ilişkin ilk açıklama geldi. Borsanın baş hukukçusu Paul Grewal, SEC‘in Amerika’nın ekonomik rekabet gücüne zarar verdiği belirtildi. Coinbase‘in normal şekilde çalışmaya devam edeceği de ifade edildi.

Coinbaseden Sert Tepki Amerikaya Zarar Veriyor

Coinbase’den SEC Açıklaması

ABD menkul kıymet düzenleyicisi SEC, Binance borsasının ardından Coinbase‘e de dava açtı. SEC, Coinbase’i kayıt dışı menkul kıymet borsası ve broker’lık ile suçladı. Dava dosyasında borsanın staking programının kaydettirmediği ifade edildi. Coinbase cephesinden davaya ilk tepki baş hukuk sorumlusu Paul Grewal’dan geldi.

Coinbase‘in baş hukukçusu Paul Grewal, SEC‘in kripto para endüstrisi için net kurallarının olmadığını vurguladı. Grewal, SEC’in sadece yaptırıma dayalı bir yaklaşımın ABD’nin ekonomik rekabet gücüne zarar verdiğini ifade etti. Şirketin hukukçusu, SEC’in Coinbase gibi uyum konusunda taahhüdü olan şirketlere zarar verdiğini sözlerine ekledi. Coinbase’in normal şekilde devam etmeyi de sürdüreceğini de ifade etti.

SEC Başkanı Gary Gensler ise katıldığı bir televizyon programında daha fazla kripto paraya ihtiyaç olmadığını ifade etti. Kriptonun diğer menkul kıymetlerden farkı olmaması gerektiğini ifade eden Gensler, “Token’ların gerçek bir değeri varsa SEC uyumluluğu güven oluşturur” dedi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala