bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,794.09 1.19%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,116.61 0.53%
bnb
BNB (BNB) $ 598.33 0.87%
solana
Solana (SOL) $ 141.88 1.14%
xrp
XRP (XRP) $ 0.519128 0.66%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.466061 0.32%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.148194 0.35%

SEC, ICO Karşıtı Suçlamalarına Devam Ediyor

SEC 1

Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), kayıt dışı ICO eylemlerini kısıtlama çalışmalarına devam ediyor. Birkaç yıl önce başlayan ICO’ların zirvede olduğu zamanlarda başlayan bu davalar 2020 ve 2021’de de istikrarlı bir şekilde artarak devam ediyor.

Son olarak yine SEC, Rivetz’in başkanı ve Rivetz International’ın CEO’su Steven K. Sprague’i suçladıKomisyon, şirketlerin ICO yoluyla yasa ve kayıt dışı bir menkul kıymet arzı gerçekleştirdiğini iddia ederek dava açtı.

Şikayet, Temmuz ve Eylül 2017 arasında (ICO’ların yaygınlaştığı zamanlar), sanıkların ABD’den yatırımcıları da içeren RvT token adlı dijital varlıkları teklif ettiğini ve sattığını iddia ediyor.

Rapor ayrıca CEO’nun değerini yatırımcılara tanıtarak RvT’yi bir yatırım fırsatı olarak pazarladığını iddia ediyor. 

Şikayet, 18 milyon dolarlık teklifin SEC’e kayıtlı olmaması ve muafiyet için uygun olmamasını da içeriyor.

SEC 3

SEC İçin ICO Şikayeti Bir İlk Değil

Bu, SEC tarafından yasa dışı kabul edilen ilk ICO değil elbette. Geçtiğimiz birkaç yıl boyunca, birçok ICO programı hakkında aynı nedenle suç duyurusunda bulunduğunu gördük ve sizlerle paylaştık. SEC’in raporda sunduğu gerekçeler ise birbirine çok benziyor. Genel olarak problem, ICO’nun SEC’e bildirilmemesi ve muhalefetsiz olması.

Bunlara ek olarak, 2020’de ABD Yüksek Mahkemesi’nin Komisyonun, ICO’lara karşı ceza talep etme yetkisini kısıtladığını da belirtmekte fayda var. Fakat bazı uzmanlar, mahkemenin karar verme yetkilerinin azalmasına rağmen kararın aslında SEC lehine olduğunu iddia ediyor. Şayet SEC’in para cezası ve ceza arama kabiliyetinin tamamen ortadan kaldırılması yerine bu kararı tercih edeceği söyleniyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala