bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,788.89 0.76%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,244.24 1.53%
bnb
BNB (BNB) $ 605.76 1.29%
solana
Solana (SOL) $ 157.50 2.38%
xrp
XRP (XRP) $ 0.547555 2.29%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.511718 0.53%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.160893 0.49%

SEC Coinbase Borsasını Dava Etmekle Tehdit Ediyor

sec coinbase borsasini dava etmekle tehdit ediyor

Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) Coinbase’i dava etmekle tehdit ettiğini söyleyen Coinbase CEO’su Brian Armstrong, açıklamalarından sonra “Neden bunun güvenli olduğunu düşündüklerini söylemeyi reddediyorlar ve bunun yerine bizden bir sürü kaydı mahkemeye istiyorlar” diyerek ateş püskürdü.

SEC’in, menkul kıymet olarak gördüğü bir kripto getiri programı nedeniyle Coinbase’i dava etmekle tehdit ettiği bildirildi.

Coinbase CEO’su Brian Armstrong, 8 Eylül’de, SEC’in firmayla olan ilişkilerini detaylandıran 21 tweet’ine başlamadan önce, SEC’in davranışlarını kabataslak olarak değerlendirdi.

Armstrong, kripto borsasının bu yılın başlarında SEC’e yaklaştığını ve icra organına USDC stabilcoin mevduatlarında yıllık yüzde 4 getiri sağlamayı amaçlayan Coinbase Lend programı hakkında bilgi verdiğini açıkladı.

Coinbase CEO’suna göre SEC, firmaya borç verme programının herhangi bir açıklama yapmadan bir menkul kıymet olduğunu söyleyerek yanıt verdi ve hizmetin başlatılması durumunda dava açmakla tehdit etti:

“Neden bunun güvenli olduğunu düşündüklerini bize söylemeyi reddediyorlar ve bunun yerine bizden bir sürü kayıt celbi (uyuyoruz), çalışanlarımızdan tanıklık talep ediyorlar (uyuyoruz) ve devam edersek bize dava açacaklarını söylüyorlar. Ek olarak da neden olduğuna dair sıfır açıklama yapıyorlar.”

Armstrong, piyasada şu anda müşterilerine benzer kredi hizmetleri sunan başka kripto firmalarının da bulunduğuna dikkat çekti ve SEC’in konuyla ilgili düzenleyici netlik sağlaması için çağrıda bulundu. 

SEC’in Eylemleri Gensler’in Açıklamalarıyla Çelişiyor

Bugün yayınlanan bir blog yazısında, Coinbase Baş Hukuk Görevlisi Paul Grewal, borç verme özelliğinin bir “yatırım sözleşmesi veya not” olarak kabul edilebileceği iddiasını sorgularken SEC’in eylemlerinden duyduğu endişeyi dile getirdi.

“Müşteriler programa ‘yatırım yapmayacak’, bunun yerine mevcut ilişkileriyle bağlantılı olarak Coinbase platformunda tuttukları USDC’yi ödünç verecekler. Lend müşterileri programa katılımlarından faiz kazanacak olsa da, Coinbase’in daha geniş ticari faaliyetlerinden bağımsız olarak bu faizi ödemekle yükümlüyüz.”

SEC Başkanı Gary Gensler, kripto para borsalarını halka açık çerçeveler altında çalışabilmeleri ve istikrarı sağlamaları için düzenli olarak SEC ile çalışmaya çağırdı. Grewal, SEC’in eylemlerinin Gensler’in açıklamalarıyla çeliştiğini söyledi:

“SEC, sektörümüzden defalarca ‘bizimle konuşun, içeri gelin’ talebinde bulundu. Bunu bunu da yaptık. Ancak bugün tek bildiğimiz, Lend’i nedenini bilmeden süresiz olarak piyasadan uzak tutulabileceğimiz ya da dava yiyebileceğimiz.”

Grewal son olarak, firmanın borç verme programının başlatılmasını SEC’den daha fazla geri bildirim beklerken en az Ekim ayına kadar erteleyeceğini belirtti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala