bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,476.01 0.80%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,114.30 1.11%
bnb
BNB (BNB) $ 599.11 1.82%
solana
Solana (SOL) $ 142.60 3.12%
xrp
XRP (XRP) $ 0.520502 0.61%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.465885 1.14%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.14807 2.13%

SEC Davasının Ripple’a Maliyeti Belli Oldu

SEC Davasinin Ripplea Maliyeti Belli Oldu2

Kripto dünyasının yakından takip ettiği SEC davasının Ripple‘a maliyeti belli oldu. Ripple ile SEC arasındaki dava yaklaşık 2 yıldır sürüyor. Ripple, yasa dışı menkul kıymet ihracı ile suçlanıyor. Davanın bu yıl içerisinde sonuçlanması beklenirken, Ripple CEO’su Brad Garlinghouse’dan ilginç bir açıklama geldi. Garlinghouse, SEC davası için 200 milyon dolar harcadıklarını ifade etti.

SEC Davasinin Ripplea Maliyeti Belli Oldu21

Ripple, SEC Davasını 200 Milyon Dolar Harcadı

Ripple CEO’su Brad Garlinghouse, SEC davasını ilişkin açıklamalarda bulundu. Dubai Fintech Zirvesi’nde konuşan Garlinghouse, şirketin en başından beri anlamsız bir davaya karşı kendini savunmak için 200 milyon dolar harcadığını ifade etti. ABD’nin kripto düzenlemesinden yakınan Garlinghouse, girişimlere ABD’den uzak durmalarını tavsiye etti.

Ripple CEO’su, Avrupa Birliği ile Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) kripto düzenlemelerini ABD’nin yaklaşımını ile kıyasladı. BAE’nin kripto düzenlemesinde ilerlemesine ve Avrupa’nın MiCA yasasını kabul etmesine dikkat çeken Garlinghouse, ABD’nin takılıp kaldığını ifade etti. CEO, Ripple’ın BAE’ye doğru genişlerken ABD’nin önemli ölçüde geride kalmasından duyduğu üzüntüyü dile getirdi. Garlinghouse, girişimlere verdiği ilk “Senin yerinde olsam Amerika Birleşik Devletleri’nde başlamazdım” tavsiyesini verdiğini söyledi.

SEC, Aralık 2020’de Ripple‘ı yasa dışı menkul satışı ile suçlamıştı. İki buçuk yıldır devam eden davanın son aşamada olduğu ifade ediliyor. Ripple, Howey testi kapsamında bir yatırım sözleşmesi oluşturmadığını iddia ediyor. Garlinghouse, mahkeminin önümüzdeki üç ila altı ay içinde bir karar vermesini beklediklerini söyledi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala