bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,779.09 0.57%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,076.62 0.09%
bnb
BNB (BNB) $ 592.54 0.86%
solana
Solana (SOL) $ 155.19 1.31%
xrp
XRP (XRP) $ 0.538749 1.26%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.452222 0.97%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.15672 0.19%

Coinbase’in Açtığı Davada SEC’e 10 Gün Süre

Coinbasein Actigi Dava SECe 10 Gun Sure2

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ile kripto para borsası Coinbase arasında sular durulmuyor. ABD’de temyiz mahkemesi, SEC’in Coinbase‘e yanıt vermesine karar verdi. SEC’in kripto borsasına yanıt vermesi için 10 gün süre verdi.

ark invest coinbase hisselerinde 84 milyon dolar daha satin aldir

SEC, Coinbase’e Yanıt Verecek

Coinbase-SEC geriliminde yeni bir aşamaya geçildi. Coinbase’in açtığı davanın ardından SEC’e yanıt vermesi için 10 gün süre verildi. SEC‘in yanıtının ardından Coinbase‘in 7 gün vakti olacak. Kripto para borsası, SEC’in menkul kıymet kurallarını kripto paralara uygulamasına ilişkin dava açmıştı. Borsa, SEC’in menkul kıymet yasalarının kripto sektörüne nasıl uygulanacağına ilişkin net olmasını istemişti.

Coinbase, Temmuz 2022’deki SEC’e gönderdiği dilekçede menkul kıymetlerin kripto paralarda nasıl uygulanacağına dair bir dilekçe yazmıştı. SEC ise herhangi bir yanıt vermedi. Bunun üzerine borsa, geçen haftalarda SEC’i yanıt vermeye zorlamak için dava açtı. Böylece borsa, Wells bildirimi sonrası ilk yasal hamlesini gerçekleştirmiş oldu. Mahkeme, SEC’ten 10 gün içerisinde borsaya yanıt vermesini istedi. Mahkemenin kararında kuruluşun dilekçeye neden yanıt vermediğine ilişkin yasal bir dayanak sağlama gerekliliğine dikkat çekildi.

SEC, mart ayında Coinbase‘e Well bildirimi göndermişti. SEC’in suçlamasında Coinbase’in menkul kıymet olarak kabul edilen varlıkları listelediği ifade edilmişti. Coinbase ise bu iddiaları reddetti.

Coinbase CEO’su Brian Armstrong ile Baş Hukuk Sorumlusu Paul Grewal, geçen hafta Wells bildirimi ile ilgili açıklamalada bulunmuştu. Armstrong, şirketin konumunu savunmak için mahkemeye gitmeye hazır olduklarını tekrarladı. Grewal da “SEC’in sektörümüz üzerindeki gözetimini genişletmek istemesi halinde mevzuat ya da kural koymanın gerekli olduğuna inanıyoruz” ifadesini kullandı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala