bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,347.24 0.59%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,138.81 0.01%
bnb
BNB (BNB) $ 608.83 0.37%
solana
Solana (SOL) $ 144.08 1.50%
xrp
XRP (XRP) $ 0.529353 1.10%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.470636 0.39%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150511 0.21%

Regülasyonlar Kriptoyu Daha Az ‘Kripto’ Hale Getirebilir

crypto regulation

Kripto para sektörü kendine has jargonuyla öne çıkıyor. Sektörün dili, yeni gelenlerin kripto-ekonomik sistemi benimsemesini zorlaştırıyor. Medya manşetleri öngörülemezliği vurguluyor ancak jargon, alternatif sonuçları görmeleri için onları bu konuda eğitmekte ve yetkilendirmekte başarısız oluyor.

Gerçekte kripto, bireylerin dünya çapında ekonomik verimliliği artırırken kalıcı değişime ve daha fazla finansal yeteneklere öncülük etmesine olanak tanıyor.

Toplam kripto para piyasa değeri yaklaşık 1 trilyon dolar ve halihazırda 20 bini aşkın kripto para var. Bu da sektörü anlayabilen insanlar için kripto paralarda her zaman fırsatların olduğu anlamına geliyor. Sandclock’un kurucu ortağı Cristiano Teixeira bu konuya ilişkin şu açıklamaları kaydetti:

Kripto’da ‘yerli’ olmayanlar genellikle bunun karmaşık bir teknoloji olduğunu, sıradan insanların kavraması ve benimsemesi için belki de çok zor olduğunu düşünüyor. Ancak, hayal edilemeyecek kadar karmaşık ve kapalı kapılar ardında işleyen mevcut kara kutu ekonomik sistemiyle karşılaştırıldığında, bizimki çok daha basit.

Büyük Markalar ve Kripto

Kripto endüstrisinin tecrit edilmiş doğası, genellikle potansiyel yatırımcıları caydırabilir, ancak dijital varlıklar benimseyen bir bükülme noktasındadır. Yayıncılık uygulamaları ve onların bu teknolojiyi kabulü yaygınlaşıyor. Otomobil üreticisi Tesla, sektörde Bitcoin’i bir ödeme şekli olarak alan ve kabul eden ilk şirket oldu (ve aynı zamanda S&P 500’de bunu yapan ilk şirkettir).

Adidas, Nike ve Gucci gibi büyük yaşam tarzı markaları, dijital ve fiziksel koleksiyonlar arasındaki boşluğu kapatmak için Bored Ape Yacht Club gibi NFT projeleriyle ortaklık kuruyor.

Hükümet ve Kripto

crypto regulation 2022 1140x600 1

Ek olarak, blok zinciri üzerine kurulu bu platformları gerçekten demokratikleştirmek için çaba sarf edilmektedir. Düşen bir piyasaya rağmen, küresel olarak kurumsal benimseme artıyor. Birkaç Latin Amerika ülkesi kriptoyu benimseyen deneyler gerçekleştirdi ve Avrupa hükümetleri sektörün büyümesini öngörerek regülasyon seçeneklerini araştırıyor.

Dijital varlıklara yönelik regülatif destek, ekosistemi dönüştürecek ve tereddütlü veya riskten kaçınan ancak meraklı potansiyel yatırımcılara sağlam bir hareket için zemin hazırlayacaktır. Kamuyu eğitmek ve platformlara risk uyarısı eklemek gibi birçok örnek için regülatif bir çerçeve, kullanıcıları ve yatırımcıları piyasanın doğal oynaklığından ve siber suçlulardan korumaya yardımcı olacaktır.

Cesaret verici bir şekilde, son zamanlarda Washington DC’deki her iki siyasi partinin üyeleri ve Amerika Birleşik Devletleri’ndeki eyalet yasama organlarında blok zinciri odaklı birkaç büyük yasa tasarısı sunuldu.

Tüketicileri korumak ve yeniliği mümkün kılmak arasında uygun bir denge sağlayan regülatif destek, blok zinciri tabanlı ekonomilerin daha fazla demokratikleşmesini kolaylaştıracak ve kazanç sağlamayı herkes için daha erişilebilir hale getirecektir.

What Can Cryptocurrencies Provide to the World 696x449 1

Merkezsiz finans, blokzincirinin değişmezliği ile desteklenen şeffaf bir ekonomik sistem sunar, kazanç artışı ve yönetim mekanizmalarına erişimin önündeki engelleri önemli ölçüde azaltır.

İlk dijital para birimi Bitcoin mevcut pazarın dışında faaliyet gösterme bahanesi üzerine kurulmuş olsa da, hem geleneksel kurumlar hem de perakende yatırımcılar tarafından katlanarak büyüyen küresel ölçekte ilgiye sahip.

On yıl içinde, Blockchain cüzdanlarının sayısı 40 milyondan 70 milyona yükseldi ve Nijerya, Vietnam ve Filipinler en fazla blockchain cüzdanına sahip ülkeler. Üstelik pazar, bu ciddi anlamda küreselleşmiş ve merkezi olmayan kitleyi karşılamak için uyum sağlama sürecinde.

Örneğin, merkezi bir otorite tarafından geliştirilmemiş merkezsiz sabit kriptolar, kripto varlıklarından oluşan teminatlandırılmış borç pozisyonlarına bağlanabilir. Bu kripto paralar hızla tasfiye edilebilir ve yatırımcıları piyasanın gelgitlerinden koruyarak sistemik riski azaltabilir, erişilebilirliği artırabilir ve ortalama bir kişi için daha çekici hale getirebilir.

Ek olarak, işlemleri kaydetmek için bir blok zinciri ağı kullanmanın güvenlik, şeffaflık ve gizlilik avantajları, geleneksel sistemlerle ilişkili sık görülen veri ihlallerine karşıtlık sunar.

Kripto paranın yükselişi ile görmezden gelmek zorlaşacak ve sıradan bireyler, varlıklarını minimum riskle inşa etmek ve korumak için anlayabilecekleri ve etkin bir şekilde kullanacakları bir şekilde sektöre girmelerine yardımcı olabilecek şirketlere yöneleceklerdir.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sinancan Öztürk

Sinancan Öztürk, 19 Nisan 2001 tarihinde İstanbul’da doğdu. Küçüklüğünde her kitabı ayrı bir evren olarak gören Sinancan, bir gün kendi evrenlerini yaratmaya karar verdi ve zihninde dolup taşan karakterleri sayfalara dökmeye başladı. Çizgi romanlara fazlasıyla sevgi gösterdi ve geceleri kozmoloji belgeselleri izlemekten büyük keyif duydu.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala