bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,988.14 0.97%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,147.96 0.49%
bnb
BNB (BNB) $ 603.90 1.99%
solana
Solana (SOL) $ 143.79 2.37%
xrp
XRP (XRP) $ 0.525009 0.93%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.466552 1.43%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.149578 1.75%

Pakistan, Kripto Web Sitelerini Engellemeye Çalışıyor

pakistan kripto web sitelerini engellemeye calisiyor 2

Kripto para birimleri birçok ülkede benimsenmiş olsa da bazı ülkelerde durum böyle değil. Pakistan uzun süredir kripto para birimlerine karşı bir savaş içerisinde. Bu kez Pakistan Federal Soruşturma Ajansı (FIA), kripto para ile ilgili web sitelerini yasaklamaya hazırlanıyor.

Pakistan, Kripto Web Sitelerine Yasak Getiriyor

Pakistan Federal Soruşturma Ajansı (FIA) Genel Direktörü Dr. Sanaullah Abbasi basına yaptığı açıklamada, ajansın dolandırıcılık ve kara para aklamayı önlemek adına Telekomünikasyon Kurumu’na (PTA) başvuracağını söyledi.

pakistan kripto web sitelerini engellemeye calisiyor

Pakistan Federal Soruşturma Ajansı (FIA) Genel Direktörü Dr. Sanaullah Abbasi konuyla ilgili olarak şunu söyledi:

Pakistan Devlet Bankası (SBP) yetkilileri, bir tür düzenleme mekanizması için bir sunum gerçekleştirdiler.

Ayrıca toplantı sırasında SBP yetkilileri, kripto paraların Pakistan’daki yasal çerçevesi hakkında Sindh Yüksek Mahkemesi’nin talimatları doğrultusunda tavsiyeler sunduğunu belirttiler.

Geçtiğimiz günlerde belirttiğimiz üzere, Pakistan Devlet Bankası (SBP) ve federal hükümet, Sindh Yüksek Mahkemesine (SHC) sunulan bir rapora göre, tüm kripto para birimlerinin kullanımını yasaklama önerisinde bulundu.

Ayrıca Pakistan, dolandırıcılık iddiasıyla bağlantılı olarak dünyanın en büyük kripto borsası Binance hakkında bir soruşturma başlatmıştı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala