bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,488.28 0.91%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,152.05 0.51%
bnb
BNB (BNB) $ 608.62 0.42%
solana
Solana (SOL) $ 144.27 1.27%
xrp
XRP (XRP) $ 0.524348 0.11%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.468912 0.03%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.151203 0.97%

Pakistan, Kripto Para Kullanımını Yasaklamayı Öneriyor

pakistan kripto para kullanimini yasaklamaya karar verdi

Her ne kadar kripto para birimleri birçok ülkede benimsenmeye başlamış olsa da bazı ülkeler kripto para birimlerine olumlu bakmıyor. Bu ülkeler arasında Pakistan da yer alıyor. Pakistan Devlet Bankası (SBP) ve federal hükümet, Sindh Yüksek Mahkemesine (SHC) sunulan bir rapora göre, tüm kripto para birimlerinin kullanımını yasaklamaya karar verdi.

Biraz geçmişe gidecek olursak, Pakistan Devlet Bankası (SBP), Nisan 2018’de Bankacılık Politikası ve Düzenleme Departmanı tarafından yayımlanan bir genelgeyle kripto para alımını ve satımını yasaklamıştı. Ancak, bu yasağa rağmen kripto para birimleri ülkedeki popülerliğini sürdürmeye devam etti.

Pakistan Kripto Para Birimlerini Yasaklayacak mı?

Pakistan Devlet Bankası (SBP), dijital para birimleriyle ilgili bir davaya bakan Sindh Yüksek Mahkemesine (SHC) bir rapor sundu. Sunulan raporda; Pakistan Devlet Bankası SHC’yi sadece kripto para birimlerini yasaklamaya değil, aynı zamanda kripto borsalarına karşı cezalar uygulamaya da çağırdı.

Son olarak Pakistan Devlet Bankası Başkan Yardımcısı Sima Kamil konu ile ilgili olarak şunları söyledi:

Pakistan’da kripto para biriminin tek kullanımı, insanların kısa vadeli sermaye kazançları amacıyla bu tür paralara yatırım yapıyor. Bu, değerli döviz kaçışının yanı sıra ülkeden yasadışı fonların transferine neden olabilir. Bunu göz önünde bulundurarak, komite kripto para birimlerini yasaklamalı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala