bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,347.24 0.59%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,138.81 0.01%
bnb
BNB (BNB) $ 608.83 0.37%
solana
Solana (SOL) $ 144.08 1.50%
xrp
XRP (XRP) $ 0.529353 1.10%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.470636 0.39%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150511 0.21%

Orta Afrika’nın Bitcoin Kararı Sonrasında Yeni Adım

orta afrikanin bitcoin karari sonrasinda yeni adim

Orta Afrika Cumhuriyeti, geçtiğimiz aylarda Bitcoin’i yasal para birimi yapmıştı. Orta Afrika Cumhuriyeti’nin Bitcoin hamlesi sonrasında ülkede yeni bir kripto girişimi başlatıldı.

Bitcoin’i Yasal Para Birimi Yapan Orta Afrika Cumhuriyeti’nden Yeni Girişim

Orta Afrika Cumhuriyeti başkanı Faustin-Archange Touadéra, ülkesinin gelişen kripto merkezinin 3 Temmuz 2022 tarihinde başlayacağını açıkladı. Orta Afrika Cumhuriyeti’nin bu yeni girişimi “Sango” projesi olarak da biliniyor. Bu yeni girişimle Blockchain teknolojisinin kullanılmasıyla Orta Afrika Cumhuriyeti’nin Afrika’nın en “ilerici” ekonomisi haline getirilmesi hedefleniyor. Başkan Touadéra yaptığı paylaşımda, ülkesinin yeni girişiminin duyurusunu yaparak Bitcoin’i yasal para birimi yapma kararının arkasında olduğunu bir kez daha açıkladı. Touadéra paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

Resmi para birimi ve ilham kaynağı olarak Bitcoin ile ülkemiz, Blockchain teknolojisi ile daha parlak bir geleceğe yönelik ilham verici yolculuğunda yeni bir sayfa açıyor.

orta afrikanin bitcoin karari sonrasinda yeni adim 2

Orta Afrika Cumhuriyeti, Nisan 2022’de ülkenin Cumhurbaşkanı kararı ile Bitcoin’i yasal para birimi olarak kabul eden El Salvador’un ardından ikinci ülke olmuştu. Duyurulan Sango projesinin alt projelerinden bazıları, bir kripto ulusal bankası kurulması, devlet destekli lightning cüzdanı oluşturulması ve kripto para borsalarını vergilerden muaf tutulmasını içeriyor. Projenin diğer detayları ise 3 Temmuz 2022 Pazar günü (TSİ) 20:00’de açıklanacak.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala