bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,653.05 4.09%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,072.61 2.75%
bnb
BNB (BNB) $ 551.37 2.69%
solana
Solana (SOL) $ 140.79 4.23%
xrp
XRP (XRP) $ 0.502784 1.33%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.457594 2.05%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.153253 3.24%

Orta Afrika Cumhuriyeti, Kripto Merkezi Oluşturma Planlarını Açıkladı

orta afrika cumhuriyeti kripto merkezi olusturma planlarini acikladigs

Kripto para birimleri birçok ülkenin odak noktası haline gelmiş durumda. Bunun en belirgin örneklerinden biri, lider kripto para birimi Bitcoin’in (BTC) El Salvador’un ardından Orta Afrika Cumhuriyeti‘nde de yasal para birimi olarak kabul edilmiş olması. Orta Afrika Cumhuriyeti‘nin bu hamlesinin ardından konu ile ilgili birçok gelişme yaşanmaya başladı. Bu kez Orta Afrika Cumhuriyeti, kripto para yatırımcılarını çekmek için bir “kripto merkezi” oluşturma planlarını açıkladı. 

Orta Afrika Cumhuriyeti, Kripto Merkezi Oluşturmayı Planlıyor

Orta Afrika Cumhuriyeti‘nin resmi Facebook sayfasında yayınlanan ve insanları sango.org‘daki bir açılış sayfasına yönlendiren bir gönderiye göre, planlara Sango Projesi adı verildi. Sango Projesi olarak adlandırılan planlar arasında bir “Kripto adası” ve bir dijital cüzdan yer alıyor.

orta afrika cumhuriyeti nden bitcoin hamlesi147800 0

Sunuma göre, Sango projesi hakkında detaylı olarak şu ifadeler yer alıyor:

Bir ülkenin parlamentosu tarafından tanınan ilk yasal kripto merkezi oluşturmayı içeriyor. Hükümetin planları arasında bir Dijital Ulus Bankası kurma, Bitcoin ile arazi satın alımlarını kolaylaştırma ve bir kripto cüzdanı geliştirme yer alıyor.

Ayrıca hükümet, kripto şirketlerinin altın, elmas ve uranyum gibi doğal kaynaklara erişimini destekleyecek ve gelir ve işletmeler üzerinde sıfır oranlı vergi ile bir yatırım yoluyla vatandaşlık programı da oluşturacak. 

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala