bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,231.21 1.48%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,163.63 2.43%
bnb
BNB (BNB) $ 593.80 1.96%
solana
Solana (SOL) $ 148.59 2.22%
xrp
XRP (XRP) $ 0.534561 1.41%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.460634 1.23%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.162626 1.61%

Spot Bitcoin ETF verileri gündemi ısıtıyor

spot etf bitcoin veri

Spot Bitcoin ETF’lerin haftanın ilk iki işlem gününde de pozitif yönlü veri akışı sağlaması, BTC’nin direnç temasına katkı sağladı.

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC), son günlerde yükseliş yönlü sinyaller veriyor. BTC, özellikle 66.800 dolar direncine kurduğu baskı ile birlikte, potansiyel bir kırılımın eşiğine gelmiş durumda. BTC’nin güç toplamasının arkasında ise spot Bitcoin ETF verilerinin pozitif gelmesi yer alıyor.

Kripto para piyasası, spot Bitcoin ETF verilerinin pozitif gelmesiyle birlikte hareketlilik kazandı. Verilere göre, haftanın ilk işlem gününde ve ikinci işlem gününde spot ETF’lere net para girişi gerçekleşti. Grayscale’in GBTC’sinin net para çıkışında güç kaybetmeye başlaması dikkat çekti.

BTC bitcoin spot etf

Bitcoin spot ETF’lerde neler oldu?

BTC fiyatının gidişatında önemli bir rol üstlenen spot BTC ETF’ler, haftanın ilk iki işlem gününde de net para girişi gerçekleştirdi. Pazartesi ve Salı gününün spot ETF verisi toplam 93,73 milyon dolar net para girişi oldu. Miktar her ne kadar az görünse de önceki haftanın negatif görünümünün aşılmış olması heyecan yarattı.

spot bitcoin etf verileri

SoSoValue’den elde edilen verilere göre, 22 Nisan Pazartesi günü spot Bitcoin ETF’lerde 62,09 milyon dolar net para girişi gerçekleşti. 23 Nisan’da ise net para girişi 31,64 milyon dolar seviyesinde oldu.

23 Nisan verilerinde, net para girişi sağlayan ihraççılar ve Grayscale’in GBTC’sinin zayıflamasına dikkat çekildi. Uzmanlar, GBTC’nin yavaş yavaş güç kaybettiğini ve yakında net para çıkışının sona ereceğini öne sürdü.

Verilere göre, geçtiğimiz gün Grayscale’in GBTC’sinden 66,88 milyon dolar net para çıkışı gerçekleşti. GBTC’nin net para çıkışını, BlackRock’ın IBIT’si, Ark Invest’in ARKB’si ve Bitwise’ın BITB’si tolere etti.

BlackRock’ın IBIT ürünü, 37,92 milyon dolar net para girişine imza attı. Ark Invest’in ARKB’si ise 33,28 milyon dolar net para girişi gerçekleştirdi. Bitwise’ın BITB ürünü ise 23,23 milyon dolar net para girişine ev sahipliği yaptı.

Verilere göre, GBTC şimdiye kadar 16,83 milyar dolar net para çıkışı gerçekleştirdi. GBTC’nin elindeki Bitcoin varlıklarının miktarı ise 20,12 milyar dolar seviyesinde. Diğer taraftan IBIT’ın lansmandan bu yana toplam net para girişi 15,48 milyar dolar oldu.

Gözler, 24 Nisan’da gelecek verilere çevrildi. Haftanın spot ETF’ler tarafında pozitif devam etmesi bekleniliyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Özgür Umut Demirci

24 Aralık 1997 tarihinde Artvin'de dünyaya geldi. Özgür, bir süre Bursa'da yaşadı. Bursa'da TSO Gürsu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden mezun olduktan sonra Antalya Akdeniz Üniversitesi Gazetecilik bölümünde Lisans eğitimini tamamladı. 2020 yılından beri sektörün içinde yer alıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala