bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 61,776.55 4.66%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,082.90 3.34%
bnb
BNB (BNB) $ 579.37 2.96%
solana
Solana (SOL) $ 142.40 2.82%
xrp
XRP (XRP) $ 0.526013 1.31%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.467449 2.53%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.139892 5.19%

Analistler Bitcoin boğaları için tarih verdi!

Bitcoin boga analist beklenti

QCP Capital analistleri, Bitcoin halving’iyle birlikte oluşacak arz kısıtlamasının piyasayı etkilemesi için yatırımcıların iki ila üç ay beklemesi gerekebileceğini belirtti.

Bitcoin’in 20 Nisan tarihinde gerçekleştirdiği halving ile birlikte madencilik blok ödülleri yarılanarak 3,125 BTC oldu. Bitcoin madencilik zorluğunun artmasıyla birlikte, BTC için arz kıtlığının oluşabileceği gündeme geldi. Kripto sektörü, boğa koşusunun bu arz şokuna dayanacağını öne sürdü.

QCP Capital analistleri de aynı görüşe sahip. Analistler, önceki döngülerde olduğu gibi bu döngüde de arz kıtlığının kripto yükselişini tetikleyeceğini düşünüyor. Ancak analistler, Bitcoin boğalarının halving etkisini görmek için en az iki ila üç ay bekleyebileceğini ifade etti.

bitcoin analiz

QCP Capital analistleri konuştu: Bitcoin boğası için vakit var

QCP Capital’in analistleri, Bitcoin’deki halving etkisiyle oluşacak arz kıtlığının boğa koşusunu başlatabileceğini, ancak bunun biraz daha vakit alacağını öne sürdü.

Analistlere göre, halving’ten sonraki kısa dilimde kripto para piyasasında sert yükselişlerin görülmesi mümkün görünmüyor. Bunun sebebi olarak, dinamiklerin oturmasının vakit alabileceği gösteriliyor.

Bazı analistler ise altcoin ve memecoin piyasasında kısa süreli bir sıkışma ve beraberinde gelecek yükselişi öngörüyor.

QCP Capital analistleri, “Önceki üç yarılanma, spot fiyatın gerçek yarılanma gününden yalnızca 50-100 gün sonra katlanarak yükseldiğini gördü. Bu model bu kez tekrarlanırsa, bitcoin boğalarının daha büyük bir uzun pozisyon oluşturmak için hala haftaları var.” şeklinde görüş paylaştı.

Bitfinex’in bir raporunda da benzer konu işlendi. Raporda, “Bitcoin ihraç oranının azalması, spot bitcoin ETF’lerinden günlük ortalama 150 milyon dolarlık net girişle keskin bir tezat oluşturuyor ve fiyatın daha da değer kazanmasını teşvik edebilecek önemli bir arz-talep dengesizliğinin altını çiziyor.” denildi.

QCP Capital’in analistleri, Orta Doğu’da yaşanan gerginliğe de dikkat çekti. Bu tarz riskli durumların, Bitcoin’in dijital altın olarak uzun vadeli ilerleyişi hakkında kritik bilgiler sağlayacağını öne sürüldü.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Özgür Umut Demirci

24 Aralık 1997 tarihinde Artvin'de dünyaya geldi. Özgür, bir süre Bursa'da yaşadı. Bursa'da TSO Gürsu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden mezun olduktan sonra Antalya Akdeniz Üniversitesi Gazetecilik bölümünde Lisans eğitimini tamamladı. 2020 yılından beri sektörün içinde yer alıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala