bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,993.15 0.70%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,081.71 0.45%
bnb
BNB (BNB) $ 559.23 1.63%
solana
Solana (SOL) $ 143.17 2.06%
xrp
XRP (XRP) $ 0.504053 0.33%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.469035 2.90%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.152147 0.74%

Orta Afrika Cumhuriyeti Bitcoin’i Resmi Para Birimi Yaptı

orta afrika cumhuriyeti bitcoini resmi para birimi yapti

Geçtiğimiz günlerde Orta Afrika Cumhuriyeti’nin resmi para birimi olarak Bitcoin’i (BTC) benimsediğini sizlere aktarmıştı. Orta Afrika Cumhuriyeti’nin bu kararı resmiyet kazandı ve ülke dünyada Bitcoin’i (BTC) yasal para birimi olarak kabul eden ikinci ülke oldu.

Orta Afrika Cumhuriyeti Bitcoin’i Resmen Tanıdı

Geçtiğimiz günlerde Orta Afrika Cumhuriyeti’nin Bitcoin’i yasal ihale olarak kabul edeceğine dair haberler ortaya çıkmıştı. Resmî açıklama bugün geldi ve Orta Afrika Cumhuriyeti, Bitcoin’i yasal para birimi olarak kabul eden ikinci ülke oldu.

Konu hakkındaki resmî açıklama Orta Afrika Cumhuriyeti’nin Devlet Başkanı olan Faustin-Archange Touadéra’nın ofisinden geldi. Yeni tasarıya göre Bitcoin (BTC) ve diğer kripto para birimlerinin kullanımı, CFA frangı ile birlikte bir ödeme seçeneği olacak. Touadéra’nın genelkurmay başkanı olan Obed Namsio, Orta Afrika Cumhuriyeti’nin kıtada Bitcoin’i (BTC) yasal para birimi olarak kabul eden ilk dünyada ise ikinci ülke olduklarını belirtti. Gelişmeye devam eden Orta Afrika Cumhuriyeti’nin nüfusu 5 milyon olarak açıklanmıştı.

orta afrika cumhuriyeti bitcoini resmi para birimi yapti 2

Ülke maden yatakları ve diğer doğal kaynaklar açısından zengin olmasına rağmen uzun süredir ekonomik ve çeşitli zorluklar yaşıyor. Bitcoin’in (BTC) yasal para birimi olarak kabul edilme hamlesi, Orta Afrika Cumhuriyeti’nin finansal altyapısını iyileştirme çabalarından birisi olarak görülüyor. IMF, Orta Afrika Cumhuriyeti’nin bu kararını yanlış bulduğunu açıklamasını yapmasına rağmen Orta Afrika Cumhuriyeti yetkilileri, Bitcoin’e (BTC) ve kriptoya olan güvenlerinin tam olduğunu belirtiyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala