bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 61,652.52 1.74%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,007.22 0.48%
bnb
BNB (BNB) $ 596.31 1.66%
solana
Solana (SOL) $ 144.13 2.22%
xrp
XRP (XRP) $ 0.522247 0.01%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.460749 4.18%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.147875 1.64%

Optimism Yeni Vizyonu Doğrultusunda Adını Değiştirdi

optimism yeni vizyonu dogrultusunda adini degistirdi

Optimistic Rollups kullanarak Ethereum uygulamalarını ölçeklendirmeye odaklanan Layer 2 ağı Optimism, birçok Layer 2 blok zincirinden oluşan bir “süper zincir” ağı oluşturma hedefini yansıtmak amacıyla yeni bir hamle yaptı.

Optimism Adını OP Mainnet Olarak Güncelledi

Ethereum ölçeklendirme platformu Optimism yeni bir güncelleme ile topluluğunun karşısına çıktı. Optimism’in arkasındaki organizasyon olan Optimism Foundation, isim değişikliğine gittiğini açıkladı. Yapılan açıklama ile birlikte Optimism’in adı OP Mainnet olarak güncellendi.

Optimism Foundation tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Artık resmi: eskiden Optimism olarak bilinen zincir artık OP Mainnet oldu. Bu ayrım, OP Mainnet blok zinciri ile ‘Optimism’in kapsadığı kolektif hava ve ethos arasındaki sınırı netleştiriyor.

OP Mainnet, Ethereum işlemlerini ikincil bir katmanda toplayan bir teknoloji olan Optimistic Rollups’a dayanmaktadır. Bu teknolojinin benimsenmesi, Ethereum ağında artan ölçeklenebilirlik endişelerini gidererek daha hızlı ve daha ucuz işlem yapılmasına olanak sağlamaktadır.

Son olarak OP Mainnet’in geliştiricisi OP Labs, OP Stack olarak adlandırılan ve geliştiricilerin kendi Layer 2 Blockchain ağları başlatmalarını sağlayan bir geliştirme yazılımı yığını işletiyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala