bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,840.10 1.12%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,139.65 0.46%
bnb
BNB (BNB) $ 602.56 2.17%
solana
Solana (SOL) $ 143.29 2.26%
xrp
XRP (XRP) $ 0.527014 0.39%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.466118 1.36%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.149362 1.68%

Nijeryalı Kripto Şirketinde Güvenlik İhlali

Nijeryali Kripto Sirketinde Guvenlik Ihlali

Nijerya merkezli kripto ticaret platformu Patricia, güvenlik ihlali nedeniyle para çekme işlemlerini askıya aldı. Şirketten yapılan açıklamada kullanıcıları korumak için acil önlemler alındığı bildirdi.

Nijeryali Kripto Sirketinde Guvenlik Ihlali3

Nijeryalı Kripto Şirketi Patricia, İşlemleri Askıya Aldı

Kripto platformu Patricia, güvenlik ihlali ile karşı karşıya kaldı. Platform, acil önlemler çerçevesinde tüm işlemleri askıya aldı. Tehlikeye atılan varlıkların kurtarılması ve güvenlik önlemlerinin artırılması için çalışmaların devam ettiği bildirildi. Şirketin Bitcoin ve naira varlıklarının tehlike altında olduğu belirtildi. Kullanıcılara gönderilen mesajda, diğer kripto para birimlerinin ve müşteri fonlarının ihlalden etkilenmediği kaydedildi. Buna rağmen yeniden yapılandırma çerçevesinde işlemlerin durdurulduğu ifade edildi.

Patricia, tehlikeye atılan varlıkların detaylarını paylaşmadı. İhlale yol açan sendikasyon grubundan bir kişinin kolluk kuvvetlerinin yardımıyla tespit edildiği belirtildi. Kolluk kuvvetleri ile çalışmaların sürdüğü aktarıldı. Platformun güvenliğinin artırılması için bir şirketten hizmet alındı. Diğer yandan Patricia kullanıcıları sosyal medyada endişeli olduklarını dile getirdi. Nijerya‘da Merkez Bankası (CBN), kripto paraları yasal ödeme aracı olarak tanımıyor. Banka, Şubat 2021’de ticari bankaların kripto işlemlerine girmesini yasaklamıştı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala