bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,268.68 2.16%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,995.94 2.43%
bnb
BNB (BNB) $ 584.63 1.41%
solana
Solana (SOL) $ 145.61 6.11%
xrp
XRP (XRP) $ 0.52083 2.81%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.439262 2.53%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.146981 6.28%

Nijerya, Blockchain Hakkındaki Ulusal Politikayı Onayladı

nijerya blockchain hakkindaki ulusal politikayi onayladit

Blockchain teknolojisi birçok ülke tarafından yakından takip ediliyor. Nijerya Federal Yürütme Konseyi de ülkenin teknolojinin benimsenmesini yönetmek için düzenleyici bir çerçeve geliştirmesine yardımcı olmak için blockchain hakkındaki ulusal politikayı onayladı.

Nijerya’dan Blockchain Hakkındaki Ulusal Politikayı Onay

Nijerya hükümeti yaptığı toplantı sonucunca ulusal bir Blockchain politikasını onayladı. Onay, İletişim ve Dijital Ekonomi Bakanı İsa Ali İbrahim tarafından sunulan bir nota yanıt olarak verildi. Konu ile ilgili yapılan duyuruda Federal İletişim ve Dijital Ekonomi Bakanlığı (FMCDE), PwC çeşitli endüstrilerde blockchain teknolojisinin yaygın olarak benimsenmesinin 2030 yılına kadar küresel gayri safi yurtiçi hasılaya potansiyel olarak 1,76 trilyon dolar katkıda bulunabileceğini öngören bir rapora atıfta bulundu.

nijerya blockchain hakkindaki ulusal politikayi onayladity

Politika, bireyler, işletmeler ve hükümet arasında güvenli işlemleri, veri paylaşımını ve değer alışverişini kolaylaştıran blok zinciri tabanlı bir ekonomi kurmayı amaçlıyor. Politikanın uygulanmasının Nijerya’daki kamu ve özel sektör üzerinde olumlu bir etkisinin olması bekleniyor.

Ulusal Bilgi Teknolojisi Geliştirme Ajansı (NITDA), FMCDE’nin gözetimi altında politika girişimlerinin koordinasyonundan sorumlu olacak.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala