bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,053.16 0.83%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,151.52 0.73%
bnb
BNB (BNB) $ 611.75 2.17%
solana
Solana (SOL) $ 147.12 3.05%
xrp
XRP (XRP) $ 0.525497 0.63%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.471358 0.77%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.151344 1.05%

JPMorgan’dan Bitcoin (BTC) İçin 45 Bin Dolar Açıklaması

JPMorgandan Bitcoin BTC Icin 45 Bin Dolar Tahmini6

Bankacılık devi JPMorgan analistleri, Bitcoin (BTC) fiyatının 45 bin dolar olması gerektiğini belirtti. Bankanın analizinde yükselen altın fiyatlarına vurgu yapıldı. Ethereum‘un BTC’den daha düşük performans sergileyeceği kaydedildi.

SECin Teklifine JPMorgan Karsi Cikti

JPMorgan’dan BTC Analizi

JPMorgan, Bitcoin ve Ethereum analizini paylaştı. JPMorgan analistlerinin değerlendirmesinde altın ve BTC fiyatının birlikte hareket etme eğilimine dikkat çekildi. Altın fiyatının 2 bin dolar olduğu belirtilirken, alternatif olarak görülen BTC’nin 45 bin dolar olması gerektiği ifade edildi. Analizde, “Altının 2 bin doların üzerine çıkmasıyla birlikte, merkez bankaları dışında yatırım amacıyla tutulan altının değerinin şu anda 3 trilyon dolar civarında” denildi.

Nikolaos Panigirtzoglou liderliğindeki stratejistler, Bitcoin fiyatını belirlerken yatırımcı portföyündeki altın risk sermayesine eşitlendiği varsayımından yola çıktı. Bankanın analizinde 45 bin dolar bir üst sınır olarak görüldü. 2024 yılındaki Bitcoin halving’i ile üretim maliyetinin ikiye katlanacağı ve 40 bin dolar civarına yükseleceği kaydedildi.

JPMorgan stratejistleri, Bitcoin üretim maliyetinin tarihsel olarak etkili bir alt sınır olarak hareket ettiğine vurgu yaptı. Halving sonrası BTC fiyatları için bir yükseliş yörüngesinin başlayacağı ifade edildi. Banka, önümüzdeki 12 ay içinde BTC’de yüzde 25’lik bir getiri varsayımında bulundu. Bankanın analizinde Ethereum’a (ETH) da yer verildi. ETH’in yıl ortasına kadar bir miktar satış baskısıyla karşılaşabileceği ifade edildi. Banka, ETH’in yakın vadede BTC’den bir miktar daha düşük performans göstermesini beklediğini ifade etti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala